עוגת קפה

[CPD_READS_THIS] צפיות בפוסט

 

** עדכון מהיום שאחרי –

העוגה התייבשה קצת, ולכן אני ממליצה להוסיף רסק תפוחים כדי שיתן קצת רטיבות **

 

1/4 כוס טחינה גולמית

1/4 כוס סילאן ומייפל – חצי חצי (אפשר גם רק אחד מהם)

כוס קמח כוסמין מלא (אפשר כל קמח אחר)

כפית סודה לשתיה

בננה מעוכה

5 תמרים קצוצים

אספרסו ארוך או קפה שחור או כל קפה שיש לכם (1/4 כוס)

חופן אגוזים שבורים גס

 

כדאי לערבב את הקמח והסודה לשתיה יחד לפני שמוסיפים לתערובת, כדי לקבל גובה אחיד

 

מחממים תנור ל-180 מעלות

 

מערבבים טחינה גולמית סילאן ומייפל

מוסיפים בננה מעוכה ומערבבים פנימה

מוסיפים אספרסו (או קפה שחור) ומערבבים

מוסיפים 5 תמרים קצוצים ומערבבים

מוסיפים בהדרגה קמח וסודה לשתיה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה

 

מעבירים לתבנית אינגליש קייק – אם משתמשים בתבנית חד פעמית או סיליקון אין צורך לשמן

ומכניסים לתנור ל- 30 דקות

 

 

40 תגובות על “עוגת קפה”

  1. שלום רב,
    הוצאתי לאחר חצי שעה. החלק העליון יבש לחלוטין ואפילו חלקו שרוף והחלק הפנימי לא אפוי.

    • הי טליה
      כנראה שזה בגלל ההבדלים בין התנורים
      בכל תנור הטמפ' קצת שונה. צריך להכיר את התנור ולדעת
      מה הטמפ' המתאימה
      זה עניין של ניסוי וטעיה

  2. שאלה כללית- האם במתכונים שיש בהם רסק תפוחים או בננה מעוכה (פירות) צריך לשמור במקרר כי זה עלול להתקלקל בחוץ?

  3. כתבת שאחרי יום העוגה התייבשה וצריך יותר רסק, אז אולי מלכתחילה תשני במתכון ותרשמי יותר רסק..?
    כמו כן אם תוכלי לרשום לאיזו תבנית זה מתאים
    תודה

    • אני לא יכולה לשנות במתכון אם לא ניסיתי בעצמי 🙂
      לגבי התבנית – הכנתי בתבנית מלבנית קטנה
      אפשר גם להכין בתבנית אינגליש קייק

  4. כשאת כותבת רבע כוס קפה את מתכוונת ממש לאבקת קפה או קפה מוכן (מים+קפה)?
    ואם זה קפה נמס שוב אותה שאלה..
    לא ממש בריא ….אגב

  5. היי!

    הכנתי עם קקאו ויצא מדהים!
    (אותו כמות כמו הקפה), השאלה היא האם מבחינה בריאותית וקלורית עשיתי נזק גדול?

    תודה:)

  6. היי,
    לרגישים לבננה, האם אפשר לשים רסק תפוחים או משהו אחר?
    ואם כן אז כמה?
    אני חדשה בזה:)
    תודה

  7. עינת יקירתי,
    הכנתי יצא מעולה, הוספתי רסק תפוחים והמרקם עדין ורך
    תודה ושבת שלום 🙂

  8. רציתי לדעת האם אפשר לאפות את העוגה הזאת בתבנית קפיצית? כי לאמי יש יום הולדת והיא אוהבת כל עוגה שיש בה קפה או מוקה ואני רוצה להכין לה את העוגה

  9. עינת היי!!
    העוגה נראית טוווב ועמדתי להכין אותה עכשיו, כשגיליתי
    שהבננה ששמרתי להכנת העוגה הלכה לעולמה..מה יכל לשמש לי
    כתחליף לבננה? אני מתה לאפות אותה:)

  10. אחלה עוגיות לקפה של הבוקר!
    הכנתי בתבנית תנור גדולה. נאפה יפה וחתכתי לריבועים ואיכסנתי בקופסא סגורה (במקרר!!)

    תודה רבה!
    עדי

      • בלי. יצא נמוך כי שיטחתי בתבנית גדולה אבל אחלה ליד הקפה של הבוקר.
        חוצמיזה – הכנתי קציצות מקטניות. לקחתי את הרעיון מהמתכון שלך אבל הוספתי משלי. השריתי ובישלתי (מעט) את כל סוגי הקטניות והזרעים שיש לי כולל זרעי פשתן, אספסת, אמרנט, 3 סוגי עדשים, אפונה יבשה וחומוס וטחנתי הכל עם מחית ערמונים, הרבה עלים ותבלינים כמובן. מרחתי על הקציצות שמן זית ואפיתי ועכשיו לא יכולה להפסיק לאכול אותן עם טחינה מלמעלה… אחלה דרך להכניס לגוף שלל קטניות וזרעים! ממש תודה על המתכונים!!
        אגב, צריך לזכור שלאכול הרבה מכל אלה בהחלט יכול להעלות משקל. לאלה מאיתנו ששומרים על המשקל – כל דבר במידה, כמו כל דבר ((-:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רגע!

לא לשכוח את המתנה שלך

המדריך - מתחילים לאכול בריא ב-4 צעדים