סקונס שקדים

סקונס שקדים

1/4 כוס טחינה גולמית מלאה
קצת פחות מ-1/4 כוס מייפל אמיתי
3 כפות סילאן טבעי ללא תוספת סוכר ותוספים אחרים
50 גרם שקדים טבעיים (לא קלויים)
1/2 כוס קמח כוסמין מלא
100 גרם רסק תפוחים ללא תוספת סוכר ותוספים אחרים
כפית סודה לשתיה
קורט מלח

קולפים את השקדים (אופציונאלי):

מרתיחים מים, ברתיחה מוסיפים את השקדים, מחכים 5 דקות ומסננים.
כשהשקדים עדיין חמים שולפים אותם מהקליפה.
(לא לחכות שיתקררו, כי אז יהיה קשה יותר לקלף)

טוחנים את השקדים הכי דק שאפשר

בקערה מערבבים טחינה, מייפל, רסק תפוחים וסילאן

מוסיפים בהדרגה את הקמח, הסודה לשתיה, השקדים והמלח עד לקבלת תערובת אחידה

מחממים תנור ל-180 מעלות

מעבירים כף גדושה מהתערובת לתבנית מאפינס או לתבניות סיליקון 

מכניסים לתנור ל-20 דקות

24 תגובות על “סקונס שקדים”

  1. היי עינת
    במקום לטחון שקדים אפשרי להשתמש בקמח שקדים באותה כמות?
    לא במקום הקמח כוסמין בנוסף .
    תודה לך .

  2. היי
    המתכון ניראה ממש טוב .. ממש בא להכין , אין לי מייפל , במה אוכל להחליף ? לגבי השקדים .. יש לי שקדים שהשרתי אותם ימים , אפשר להשתמש בהם ?

  3. עינת כל הכבוד לך המתכונים והעוגות שלך ניראים ניפלא וטעים טעים. כמה פשוט כמה טעים . מה דעתך על תזונה ללא גלוטן האם היא מתאימה לכול אחד. והאם אין חסר במלטונין שגורם לשינה טובה ? כמו שאומרים המומחים כל הכבוד לך ותודה רבה מראש.

    • תודה אילנה

      הבעיה עם גלוטן הוא בעיקר אצל אנשים שאוכלים אוכל מעובד
      מכיוון שמוסיפים אותו כמעט לכל מוצר

      אצל מי שאוכל טבעי ולא מעובד באופן אוטומטי התזונה לא מכילה יותר מדי גלוטן ולכן הגוף מסוגל להתמודד איתו

      יוצאי דופן הם כמובן חולי צליאק – שלא יכולים לעכל גלוטן

  4. אולי צריך לערבב קמח שקדים עם קמח אחר כגון אורז, טפיוקה קינואה?
    אכן צריך להמשיך לנסות.
    תודה!

  5. הי עינת,

    ניסיתי היום את מתכון סקונס שקדים ויצא מאד טעים אך עם שתי בעיות:
    – המאפים בהתחלת האפיה תפחו מאד יפה אבל לקראת הסוף "נפלו" ואיבדו צורה
    – המרקם שלהם התפורר ולמעשה לא ניתן היה להחזיקם ביד אלא רק לאכול בכפית.
    עלי לציין שהשתמשתי בקמח שקדים, בשל בעיות צליאק ואיסור גלוטן.
    יש לך רעיון מה השתבש?

    • חבל 🙁
      כשממירים קמח רגיל לקמח שקדים צריך לקחת בחשבון שהכמות היא לא 1:1
      עדיין לא הגעתי לכמות מדויקת בהמרה
      בכל מתכון צריך להוסיף בהדרגה עד שמתקבלת תערובת יציבה מספיק

      מקווה שבפעם הבאה יצליח 🙂

  6. ענת היקרה והמדהימה

    תבורכי! ( קודם כל )

    נכנסתי לאתר שלך כי חיפשתי מתכוני בריאות, הכל נראה כל כך נפלא.
    והיום אני הולכת לחגוג במטבח.
    לפני 3 חודשים כל המשפחה החליטו להיות טבעונים.
    מאז הם קצת סובלים בגלל הבישולים שלי בעיקר 🙂
    אבל נראה לי שהמצב הולך להשתנות.
    מכיוון שיש לי ילדה מתוקה עם בעית גלוטן, האם יש אפשרות להחליף את קמח הכוסמין במשהו אחר?

    ושוב, תודה.

  7. מתכון מעולה, ניסיתי, נפגשתי והתלקקתי!!
    אני השתמשתי בקמח שקדים במקום לטחון את השקדים.
    מאפינס טעים בטירוף!!

  8. הכנתי ויצא מעולה! אפילו בני הבית שמאפים בריאים נפסלים אצלם מראש, הופתעו לטובה ונהנו מכל ביס. המון תודה על השיתוף במתכונים 🙂

  9. הכנתי את המתכון עם אגוזי מלך כי לא היה לי שקדים פשוט נימוח בפה. לי זה לקח 15 דקות על חום 180 מעלות.

  10. יצא ממש טעים!
    ריסקתי תפוחים במקום רסק, שמתי סילאן במקום מייפל (ששווה את משקלו בזהב) ואבקת אפיה במקום סודה (הטעם של הסודה בלתי נסבל בעיני, ואנחנו לא צורכים הרבה מהרעל הזה.)
    יצא ממש ממש טעים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רגע!

לא לשכוח את המתנה שלך

המדריך - מתחילים לאכול בריא ב-4 צעדים