"חביתה" מקמח עדשים / חומוס

חביתה טבעונית

כמות לחביתה אחת עבה או 2 חביתות דקות
מחבת נון-סטיק
1/4 כוס קמח עדשים כתומות או קמח חומוס
1/2 כוס מים
בצל ירוק חתוך
(אפשר להוסיף גם פטריות או ירקות אחרים שאוהבים)
מלח פלפל
אופציונלי: קצת כורכום, קצת פפריקה חריפה
ממש מעט שמן זית לשימון המחבת

מערבבים את הקמח והמים עד שאין גושים בכלל
מוסיפים ירקות ותבלינים ומערבבים שוב

חשוב מאוד – לא לשים הרבה ירקות, כי אז החביתה תתפרק

מחממים שמן במחבת ויוצקים אליה את התערובת
מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים 2-3 דקות, עד שה"חביתה" מתייצבת
הופכים ומבשלים 2-3 דקות נוספות

33 תגובות על “"חביתה" מקמח עדשים / חומוס”

  1. לחביתת החומוס אני מוסיפה טופו רך מרוסק היטב עד כדי מחית וקורט של אב' אפיה, החביתה מגובשת ואפילו טופחת קצת גם יפה וגם טעימה.

  2. לא משנה מה אני עושה, זה תמיד נדבק והופך לעיסה. ניסיתי גם עם יותר שמן ללא הצלחה.
    מה הטריק?

    • הי עידו
      כדאי להשתמש במחבת "נון-סטיק"
      בנוסף, נסה לחמם טוב את המחבת לפני שאתה מוזג את התערובת פנימה
      השתמש במכסה על מנת שהחום ישמר בפנים והלחות תמנע הדבקה
      עדכן אותי איך יצא 🙂
      עינת

  3. איך נראה קמח החומוס במתכון האם הוא דק כמו קמח רגיל? או גס יותר ? אני השתמשתי בקמח חומוס שהוא דק ולא יצא טוב , כמו שציינתי

    • קמח חומוס נראה כמו קמח רגיל. ממש אבקה.
      אם אני לא טועה, יש קמח חומוס קלוי וקמח חומוס לא קלוי
      לחביתה רצוי להשתמש בקמח חומוס לא קלוי – כמו שנמכר ברשתות המזון
      אם את קונה בחנות תבלינים, כדאי לוודא עם המוכר

  4. ראשית, נכנסתי כדי לפרגן וכדי ליידע שבמסעדות של רשת "גרייג" מציעים גם תפריט טבעוני. היום נכנסתי למסעדה והזמנתי חביתת חומוס. היה טעים מאוד , העניין הוא שלא הכניסו לחביתה בצל ותבלינים פרט למלח. קצת חבל . למרות זאת מצא חן בעיניי להחליף ביצים בקמח חומוס.

  5. עשיתי ויצא מעולה!!!(:
    1 כוס מים ל 1 כוס ק. חומוס ותבלינים,
    חביתה ראשונה כמו במתכון,
    שניה הוספתי בצל "מטוגן" אפוי,
    שלישית הוספתי כוסברה,
    רביעית הוספתי שום כתוש.
    את התבלינים פשוט הוספתי לבלילה שנשארה מהקודם וכל אחת בטעם אחר.
    נ ה ד ר !!!!!!
    תודה לך עינת, אני מזה חודשיים מנסה לאט אבל בטוח לשנות א התפריט לטבעוני

  6. היום קמח חומוס אפשר לקנות בכל סופר שמכבד את עצמו ויש לו טור שלם של מוצרים לחולה צאליאק סכרת, או סתם לכאלה (כמוני) שבוחרת לאכול אוכל בריא יותר.
    הבובה היחידה שהמוצרים הללו יקרים !!:-(:'(

  7. הי,
    בעקרון יצא לי מעולה.
    כמה הארות מניסיוני:
    1. את המים יש לערבב בהדרגה אחרת נוצרים גושים (עבור רבים זה אולי ברור, אבל לא עבור כולם – לי בפעם הראשונה יצאו גושים כי לא הקפדתי)
    2. גם לי החביתה נדבקה עם כפית שמן, אבל עם כף שמן זה הסתדר
    3. תוספת של חצי חתיכת גבינה צהובה טופו – מאוד מוסיף וטעים!

  8. הייתי רעבה מאד, רציתי לאכול משהו ומהר, וזה בדיוק מה שרציתי והייתי צריכה!
    שמתי קמח חומוס+מים+חצי גזר מגורד+מעט שמן במחבת. עם ה"חביתה" אכלתי עלי בייבי.
    יצא טעיייייייים!
    תודה רבה!!!!!!!!!
    את פשוט אלופה!

  9. הי
    ניסיתי להכין וזה היה כמעט רבע שעה על הגז ולא התייצב לחביתה עד שהתייאשתי וקישקשתי
    ונהייתה לי עיסה נוזלית קמחית. למה לא התקשה?

  10. הי עינת , אני ניסיתי פעמיים להכין חביתת חומוס סליחה אבל זה היה ממש מגעיל, זה גם נדבק למחבת.

  11. אחרי 2 ניסיונות כושלים עם קמח חומוס כבר חשבתי שזה פשוט לא טעים לי… מסתבר שטעיתי!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רגע!

לא לשכוח את המתנה שלך

המדריך - מתחילים לאכול בריא ב-4 צעדים