עוגת חמאת בוטנים

עוגת חמאת בוטנים

¼ כוס חמאת בוטנים ללא סוכר ותוספים מיותרים
¼ כוס סילאן טבעי ללא סוכר ותוספים מיותרים
2 כפות מייפל אמיתי ללא סוכר ותוספים מיותרים
2 חופנים אגוזים שבורים גס
½ כוס תמרים קצוצים גס
כוס קמח מלא
1/2 כוס רסק תפוחים ללא סוכר ותוספים מיותרים
כפית סודה לשתיה ללא אלומיניום

רצוי להשתמש בתבנית רחבה (מלבנית או עגולה) ולא עמוקה מדי 

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מערבבים חמאת בוטנים סילאן מייפל ורסק תפוחים עד שמקבלים תערובת חלקה ואחידה.
בקערה נפרדת מערבבים את הקמח והסודה לשתיה.
מוסיפים בהדרגה את היבשים לרטובים, כך שלא יהיו גושים.
מערבבים פנימה את האגוזים והתמרים.
יוצקים לתבנית ומכניסים לתנור ל-20 דקות בערך.

31 תגובות על “עוגת חמאת בוטנים”

  1. ב"ה

    שלום.

    אין לי מייפל. אפשר להכפיל את הסילאן או להחליף בתרכיז תפוחים?
    או אולי לשים סטיוויה. אבל כמה?
    ועוד שאלה: זה יוצא עוגה או מאפין?
    תודה רבה!

        • הי פז
          אין צורך בשמן. חמאת הבוטנים מספקת את השומן.
          אולי חמאת הבוטנים שלך היתה סמיכה מדי ?
          באיזו השתמשת ?
          בכל מקרה, בפעם הבאה, אם תוך כדי שאת מערבבת את החומרים לעוגה את רואה שהתערובת יבשה מדי, או קשה מדי לערבוב, תוסיפי עוד קצת רסק תפוחים.

  2. שלום,
    הפנו אותי אליך ונראה לי שמוצא חן בעיני להיות כאן:-)
    אשמח לדעת אם אפשר להחליף את הקמח המלא בקמח כוסמין.
    פתוחה
    טל

  3. שלום עינת.
    תודה על תשובתך.
    לגבי המייפל:
    יש לי את שלך, האורני.
    אך לא כתוב כמו ללא סוכר/ מופחת סוכר.
    מה דעתך ?
    מיכל

  4. שלום עינת.
    איזה סוג מיפל ללא סוכר,
    וחמאת בוטנים ללא סוכר?
    האם יש זאת בסופרים?
    אם לא אז איפה קנית?
    האם יש תחליף לסודה לשתיה?
    תודה על תשובותיך.

  5. הכנתי היום כמות כפולה לשתי תבניות אינגלישקייק. יצא מעולה! תודה על המתכונים הבריאים והקלים 🙂

  6. הי ענת
    מזמן רציתי לשאול אותך,מה אפשר להחליף סילן ? יש פה ריבת תמרים טבעי ,אבל כמובן זה לא אותו טעם כמו סילן וזה גם לא דליל …תודה

  7. באפיה רגילה אני משתמשת כמובן באבקת אפיה או קמח תופח רק עכשיו אני מנסה לעבור לתזונה יותר בריאה.
    יש משהו אחר?

    • החומר בקמח התופח שגורם לו לתפוח הוא אבקת אפייה

      אם לבחור בין אבקת אפייה לבין סודה לשתייה, אז עדיף סודה לשתייה – אבל הרבה אנשים לא אוהבים את טעם הלוואי שהיא משאירה

      לצערי אני לא מכירה עוד אופציה להתפחה – אבל זה שאני לא מכירה, לא אומר שהיא לא קיימת 🙂

  8. שלום, קראתי את רוב המרשמם של העוגות (עדיין לא אפיתי) ובכולם את משתמשת בסודה לשתיה, מדוע? מה זה מוסיף? לדעתי לסודה לשתיה יש טעם לואי וגם בעוגות האפויות עם קמח רגיל אני לא משתמשת בסודה לשתיה.

  9. הי, אם אין אפשרות להשתמש בקמח חיטה (מלא או לא מלא – בגלל צליאק), במה כדאי להשתמש במקום?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רגע!

לא לשכוח את המתנה שלך

המדריך - מתחילים לאכול בריא ב-4 צעדים