תבשיל חומוס אורז וירקות

 

[CPD_READS_THIS] צפיות בפוסט

 

 

כוס חומוס מבושל

1/2 כוס אורז מלא לא מבושל

בצל קצוץ

גזר קצוץ

עגבניה קצוצה

זוקיני קצוץ

פלפל צהוב קצוץ

כפית כורכום

מעט אבקת צ'ילי או פפריקה חריפה

מלפ

 

מטגנים קלות בצל (אש נמוכה, סיר מכוסה) עד לריכוך

מגבירים את האש, מסירים את הסיר ומזהיבים את הבצל

מוסיפים גזר עגבניה ופלפל צהוב וממשיכים לטגן מספר דקות – עד לריכוך

מוסיפים תבלינים ומערבבים

מוסיפים אורז וחומוס + כוס וחצי מים

מרתיחים

מנמיכים, מכסים ומבשלים כ-40 דקות

 

12 תגובות על “תבשיל חומוס אורז וירקות”

  1. היי
    יש לי רק קופסאת שימורים של גרגירי חומוס, האם ניתן להשתמש?
    המון תודה!!

  2. הי,
    אני מנביטה את החומוס (ממש לא בעיה!) ואז הוא מוכן כעבור רבע שעה או 20 דקות של בישול.
    רחל
    ההנבטה:
    אני שמה כמות (2 כוסות של חומוס יבש) בקערה עם מים ללילה. אחר כך שופכת את המים ושמה את הגרגרים במסננת, ושוטפת את הגרגרים כל כמה שעות. ההנבטה מתחילה מיד, אבל אני מחכה עד שיהיו שורשונים באורך סנטימטר ואפילו יותר. כבר בשלב הזה הגרגרים מוכנים לאכילה (!) אבל הבישול (עם פלפל שחור ותערובת תבלינים מלוחה) אך משפר את טעמם.
    אחר כך אני מחלקת למנות של כוס ומקפיאה.

  3. שלום לך עינת
    לגבי"כוס חומוס מבושל", אשמח אם תפרטי. האם לא יוצא שהחומוס עבר בישול פעמיים?
    תודה רבה
    שבוע טוב

    • אכן, יוסי. החומוס התבשל כשעה וחצי לפני שהכנסתי אותו לתבשיל
      ואז התבשל שוב כ-40 דקות
      חומוס צריך זמן כדי להתרכך, כך שהבישול הכפול לא פוגם באיכותו
      🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רגע!

לא לשכוח את המתנה שלך

המדריך - מתחילים לאכול בריא ב-4 צעדים