פשטידת ירקות טבעונית

 

 

1/2 חבילת טופו מפוררת (150 גרם)

1/2 כוס כוסמת מבושלת

1/4 כוס נבט חיטה

2 כפות טחינה

כרישה קצוצה

קישוא קצוץ

גזר מגורד

פטרוזיליה קצוצה

כף שמן + כפית שמן

 

לאדות כרישה קישוא וגזר בכף שמן עד לריכוך

תוך כדי להוסיף מעט מלח, פלפל שחור, אבקת צ'ילי, זץ קטן של כמון

 

לטחון בבלנדר – טופו, 2 כפות מים, 2 כפות טחינה ופטרוזיליה

אם התערובת לא הופכת למשחה, לטחון שוב בבלנדר מוט

 

לערבב את התערובת עם הירקות, נבט החיטה והכוסמת

להוסיף עוד קצת מלח ופלפל שחור, להניח בתבנית משומנת (בכפית שמן)

ולהכניס לתנור שחומם מראש ל- 30 דקות או עד שהפשטידה מזהיבה מעט מלמעלה

 

 

 

18 תגובות על “פשטידת ירקות טבעונית”

  1. הי עינת
    מכורה לפשטידות שלך
    את זו משןם מה טרם ניסיתי.,. האם אפשר להחליף את נבט החיטה שאין לי בקמח חומוס או קמח עדשים?
    הכוסמת האם זו הקלויה או הרגילה? ( אני מניחה שהרגילה כי עוקבת אחרייך וזכור לי דציינת שהקלויה פחות בריאה…).
    בחלק מהפשטידות האחרות שלך אני מכפילה כמויות כי הן יוצאות קטנות ובמקרה שלי מכינה לכמות של לפחות 4…. האם גם כאן כדאי להכפיל בשביל תבנית פיירקס סטנדארטית?
    המון תודה לך על הכל!!!
    תמר

  2. שלום, האם הכוונה לכרישה שלמה החלק הלבן והירוק?
    כמה זמן מבשלים כוסמת? האם צריך השרייה לפני הבישול?

    תודה מראש

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רגע!

לא לשכוח את המתנה שלך

המדריך - מתחילים לאכול בריא ב-4 צעדים