קציצות קינואה ואגוזים

[CPD_READS_THIS] צפיות

 

 

כוס קינואה מבושלת

חופן אגוזי מלך קצוצים

2 שיני שום קצוצות

מלח כמון פפריקה חריפה

1/3 גוש טופו מפורר (בערך 100 גרם)

בצל מגורד

2 כפות טחינה גולמית

2 כפות רסק עגבניות

כף שמן זית למריחה על הקציצות לפני שנכנסות לתנור

מערבבים הכל יחד

טוחנים חצי מהתערובת עם בלנדר מוט

יוצרים קציצות, מורחים שמן מלמעלה

מכניסים לתנור לחצי שעה או עד שהקציצות מזהיבות

13 תגובות על “קציצות קינואה ואגוזים”

  1. הי עינת
    האם יש משהו אחר מקמח חומוס להחלפת הטופו? אולי קמח כוסמין. לדעתך זה יצא טוב?

  2. היי
    האם יש צורך להפוך את הלביבות בזמן האפיה?
    איך את מבשלת את הקינואה? ביחס של 1:1 מים כמו אורז?
    תודה

    • אין ממש "צורך" להפוך את הלביבות
      אני פשוט אוהבת שהן משחימות משני הצדדים, ולכן הופכת

      את הקינואה יש 2 דרכים לבשל
      כמו אורז – ואז שמים כוס וחצי מים על כל כוס קינואה
      כמו פסטה – ממלאים סיר מים, ברתיחה מוסיפים מעט מלח ואת הקינואה, מבשלים 15 דקות, ומסננים

  3. אני כל כך שמחה שעשיתי כמות כפולה…כי זה יצא סוף הדרך..משום מה זה הזכיר לי קצת פלפאל:)))

    • אירית – מספיק לטחון רק חצי מהתערובת
      טוחנים חצי כדי שהתערובת תידבק
      ולא טוחנים את החצי השני, כדי שבכל זאת יישאר משהו נגיס
      🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רגע!

לא לשכוח את המתנה שלך

המדריך - מתחילים לאכול בריא ב-4 צעדים