קציצות כוסמת ואפונה

[CPD_READS_THIS] צפיות בפוסט

 

 


1/3 כוס אפונה מבושלת

2/3 כוס כוסמת מבושלת

בצל מגורד

פלפל אדום מגורד

2 כפות טחינה

3 כפות פירורי לחם כוסמין ללא תוספים

מלח, פלפל, כוכרום, פפריקה חריפה

כף שמן זית

סוחטים את הירקות משאריות נוזלים

מערבבים הכל יחד

טוחנים חצי מהתערובת עם בלנדר מוט. ומערבבים שוב

מחממים תנור לחום בינוני

יוצרים קציצות עם הידיים ומניחים בתבנית על נייר אפייה

מורחים מעט שמן זית מלמעלה

אחרי 20 דקות הופכים את הקציצות ואופים 10 דקות נוספות

13 תגובות על “קציצות כוסמת ואפונה”

  1. שלום לך עינת !

    האם יש לך מתכון טעים ללחם נטול גלוטן ונטול שמרים וביצים?

    אשמח לקבל.

    תודה, מירה.

  2. שלום עינת,
    אוהבת את האתר שלך ומאוד מודה על כל החומר שאת מפרסמת.
    בכל המתכונים שראיתי עד עכשו, יש או טחינה או טופו בחומר המדביק.
    מאחר ואני לא משתמשת בשניהם, במה אפשר להשתמש בכדי "להדביק"
    את הלביבות קציצות פשטידות…
    מודה מראש – סמדר

    • תודה סמדר 🙂
      בלביבות ירק אפשר להשתמש בשקדים טחונים
      בקציצות אפשר להשתמש בדגן מבושל או בקטניות מושרות/מונבטות
      בפשטידות אפשר להשתמש בקמח חומוס
      בהצלחה 🙂

  3. שלום עינת.
    1. מה מטרת פירורי הלחם? להדביק? הרי יש את הטחינה? מה דעתך ניתן לוותר?
    2. אינני נוגעת בפלפל, איזו אלטרנטיבה ראויה את מציעה?
    3. ראיתי שאין לך במלאי מרק אפונה. יהיה בתכנון?
    4. ראיתי שאין לך אף מתכון לגבי בורגול גס? את לא מחזיקה מזה?
    תודה על תשומת הלב.

    • הי מיכל
      פירורי הלחם והטחינה יחד מדביקים את הקציצות. אם את טוחנת את כל התערובת עם בלנדר מוט, לדעתי את יכולה לוותר עליהם

      במקום פלפל את יכולה להשתמש בקישוא, או לוותר לגמרי

      כרגע לא מתוכנן מרק אפונה

      אני לא משתמשת בבורגול מהסופר – הוא שווה ערך לקמח לבן = כלומר שווה ערך לסוכר

      בהצלחה

  4. מצטערת, לא הבנתי, למה רק 1/2 מהתערובת טוחנים בבלנדר מוט ומה עם ה-1/2 השני? מערבבים מבלי לטחון?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רגע!

לא לשכוח את המתנה שלך

המדריך - מתחילים לאכול בריא ב-4 צעדים