קציצות חומוס אפויות

 

 

כוס וחצי גרגירי חומוס (לא מבושלים) שהושרו לפחות 24 שעות

1  בצל גדול קלוף

3-4  שיני שום קלופות

2 כפות פירורי לחם כוסמין ללא תוספות

3 כפות קוואקר עדין

3 כפות טחינה גולמית

כפית מלח טבעי

1/4 כפית כמון

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

1/2 כפית פפריקה חריפה

1/2 כפית כורכום

 

כף שמן זית למריחה

 

מחממים תנור ל- °180.

 

טוחנים את החומוס הבצל והשום ומעבירים לקערה.

מערבבים את כל החומרים יחד לתערובת אחידה.

טוחנים שוב עם בלנדר מוט לקבלת מרקם אחיד.

 

מכינים קציצות ומניחים בתבנית על נייר אפייה.

מורחים מלמעלה מעט שמן זית עם מברשת סיליקון.

 

מכניסים לתנור ואופים כ- 20-30 דקות או עד שהחלק העליון מושחם טיפה.

 

42 תגובות על “קציצות חומוס אפויות”

  1. הי ליאור. אם יש לך מעבד, אפשר להשתמש במעבד במקום בלנדר מוט. אם לא, אפשר לבשל את גרגירי החומוס, אבל לשים לב שהמרקם של התערובת לקציצות לא יוצא רטוב מדי. אם כן, כדאי להוסיף משהו שידביק.

  2. הכנתי ויצאו טעימות וגם עברו טוב הקפאה 🙂
    לצערי, המוט בלנדר ממש בקושי התמודד עם גרגירי החומוס.
    יש אפשרות לעשות להם בישול חלקי כדי שיהיו רכים יותר?
    יתאים לקציצות?

    תודה 🙂

  3. נראה טעים ביותר!
    מתכוונת להכין מחר (כשהחומוס יסיים את השרייתו…)
    כמה תיבול את ממליצה מכל תבלין?

  4. נראה מעולה. אבל אין לי את התבלינים שציינת (גרה בחולון"ל ויניב לי קשה למצוא). יש לי פפריקה מתוקה, ראס אל חנות, גריל עוף ותערובת לקציצות.
    מה יכול להתאים?

  5. עשיתי את הקציצות. שיניתי מעט הוספתי שמן קצת לתערובת. כשיצרתי את הקציצות מרחתי קצת שמן בידיים. יצא פגזזז.

  6. נראה מתכון ממש קליל ומוצלח!
    הולכת לנסות לארוחת צהריים לצד תוספת בורגול. הלוואי הלוואי שהילד יאהב, פשוט מנת בריאות! אשתמש בחומוס קפוא (לא חשבתי על זה לפני כך שאין לי מושרה) ופירורי לחם רגיל… מקווה שיצא טוב. תודה על המתכון.

  7. יצא ממש טעים !!
    הוספתי לבלנדר כמה פרוסות חציל צלוי, וכרובית מאודה-
    עם רוטב יוגורט,גרד לימון, שום ועירית……

  8. תודה חמודה המתכון נהדר טעים בריא וקל להפליא. מדהים שלא התעסקתי עם טיגונים ץ
    מומלץ בחום ובפירוש שתי קציצות כאלו יכולות לשמש כמנה עיקרית ועם תוספת של סלטים ומרק ירקות יוצרים ארוחה מכבדת מזינה וממש טעימה.

  9. היי, תודה על המתכון יצא מאוד טעים! (:
    רציתי לשאול האם את יודעת כמה קלוריות יש במנה? אפילו אם לא במדויק, אשמח לשמוע.

  10. היום בבוקר החלטתי להשרות חומוס, לא ידעתי מה אעשה איתו, והנה, עם רדת ערב, אני מגיעה במקרה למתכון הזה, יש לי את כל המרכיבים ומחר לארוחת צהרים אני אהנה מקציצות חומוס. נפלא. שאלה – אם יש לי קמח כוסמין אני גם צריכה 2 כפות? תודה לך

  11. תשמעי עינת יצא מעדן. קריספי וממש בטעם פלאפל. טיפה רבתי עם המוט בלנדר אבל יצא טעים.
    דפנה

  12. עינת, זה מתכון נפלא ומיוחד בטעמו!! (לרגעים מזכיר טעם של פלאפל)
    אני אוהבת מתכונים פשוטים להכנה וטעימים (-:
    כמה שהוא פשוט – ככה הוא טעים!! תודה רבה ושיהיה לך שבוע נפלא

  13. הכנתי ביום שישי ואכלתי עם סלטים, טחינה ופיתה קטנה מקמח מלא, הקציצות יצאו טעימות להפליא ונימוחות בפה, ממש תענוג 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רגע!

לא לשכוח את המתנה שלך

המדריך - מתחילים לאכול בריא ב-4 צעדים