דובשניות

חצי כוס טחינה גולמית

חצי כוס מייפל אמיתי או סילאן

כפית קינמון טחון

כוס קוואקר עדין

חצי כוס קמח חיטה מלא

 

 

לחמם תנור ל-180 מעלות

 

 

מערבבים טחינה ומייפל/סילאן

 

מוסיפים קוואקר, קמח וקינמון

 

מערבבים היטב לבלילה אחידה. בשלב מסוים נעשה קצת קשה לערבב עם כף, אז תרגישו חופשי לערבב עם הידיים (אני עוטפת את הידיים בשקיות סנדוויצ' מתכלות)

 

יוצרים עוגיות עם הידיים או (כמוני) עם מכשיר פלאפל ומניחים בתבנית על נייר אפייה

רצוי להשאיר קצת רווח בין אחת לשנייה, כי הן מתנפחות באפייה

 

מכניסים לתנור ל-9 דקות בדיוק!!! אחרת הן מתייבשות והופכות לאבן

 

 

14 תגובות על “דובשניות”

  1. הי עינת,

    האם אפשר להחליף סילאן/מייפל בדבש? או לפחות לשלב ביניהם? במידה וכן אזי באיזו כמות?

    מה זה קוואקר עדין?
    תודה!

    • הי דינה
      אני טבעונית ולכן לא משתמשת בדבש, אבל אפשר לדעתי להחליף. הכמות היא אותה כמות

      קוואקר עדין זה שיבולת שועל גרוסה דק-דק. כתוב על השקית קוואקר עדין או קוואקר דק.

  2. תודה עינת, כבר נהנינו מסיבוב ראשון של העוגיות וכעת אני מכינה את השני. בפעם הראשונה השתמשתי רק בסילאן ועכשיו שמתי גם מייפל, מעניין אם נרגיש בהבדל. רציתי לשאול האם אפשר להקפיא את העוגיות? ואם לא, כמה זמן הן תשמרנה טריות ללא הקפאה? תודה!

  3. גיליתי היום את האתר שלך ואני נפעמת! עוד לא יצא לי להכין כלום ודווקא במתכון הזה נראה לי שיש לי הכל בבית. הבעיה היא שיש לי רק קוואקר שלם. אפשר גם איתו? תודה!

    • הי שירה 🙂
      אני שמחה שהגעת!

      עם קוואקר שלם זה קצת בעייתי, מכיוון שזמן האפייה הקצר
      לא מספיק לרכך אותו

      אבל תנסי, מה כבר יכול להיות 🙂

  4. טעיםםםםםםם יאמי מאודדדדד. עשיתי 7דק אפיה כיביתי את התנור והשארתי בפנים יצאו מתקתקות ולחות. אהבתיייי

  5. תשמעי עינת שאת כותבת 9 דקות צריך לעמוד דום ליד התנור. טיפה השתתפו אבל אכילות

  6. הי עינת, הבוקר הכנתי את העוגיות ויצאו פשוט מצויינות. השקעתי בקניית מייפל אמיתי טוב ואולי זה עשה את ההבדל עם שילוב טחינה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רגע!

לא לשכוח את המתנה שלך

המדריך - מתחילים לאכול בריא ב-4 צעדים