אורז אפונה וירקות בתבשיל רטוב ומתקתק

 

1/2 כוס אורז פרא מעורב

כוס אפונה קפואה

בצל מגורד

בצל נוסף חתוך לרצועות עבות

גזר מגורד

קישוא מגורד

2 עגבניות קטנות מרוסקות

כוס וחצי מי בישול הבצל

מיץ מחצי לימון

רסק עגבניות קטן (100 גרם) ללא סוכר (הרדוף או אדמה)

מלח, פלפל, פפריקה חריפה

 

 

מבשלים את רצועות הבצל במים כ-15 דקות. שומרים את המים.

מניחים את הבצל בסיר.

מערבבים אורז, אפונה וירקות ומניחים מעל רצועות הבצל.

מערבבים את חומרי הרוטב: מי בישול הבצל, רסק, לימון, תבלינים, ושופכים בסיר מעל הכל.

מרתיחים, מכסים את הסיר, ומבשלים כ-45 דקות.

מסירים את המכסה וממשיכים לבשל עד שכל הנוזלים מתאדים. לערבב מדי פעם.

4 תגובות על “אורז אפונה וירקות בתבשיל רטוב ומתקתק”

  1. ב"ה.

    היי עינת,

    לא שמעתי על אורז פרא..

    אפשר להשתמש באורז אחר במקום?

    תודה על האתר המקסים!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רגע!

לא לשכוח את המתנה שלך

המדריך - מתחילים לאכול בריא ב-4 צעדים