עוגיות טחינה

** לקבלת עוגיות מתוקות, כדאי להוסיף ¼ כוס סוכר חום דמררה

 

½ כוס טחינה גולמית

½ כוס מייפל אמיתי או סילאן

כוס קמח מלא

כוס קווקר עדין

כפית קינמון

100 גרם רסק תפוחים ללא תוספות, לא ממותק

 

לחמם תבנית ל- 180 מעלות

 

לערבב את הקמח הקינמון והקווקר בקערה גדולה

לערבב את הטחינה עם המייפל/סילאן בקערה נפרדת, ולהוסיף להם את הרסק. לערבב שוב.

לערבב את הרטובים עם היבשים עד לקבלת עיסה אחידה.

ליצור עוגיות ולהניח בתבנית על נייר אפיה (אני משתמשת במכשיר של פלאפל, כדי שיהיו עוגיות שוות בגודלן)

לאפות 10-12 דקות, או עד שמתחילות להשחים טיפה

 

** לקבלת עוגיות מתוקות, כדאי להוסיף ¼ כוס סוכר חום דמררה

 

14 תגובות על “עוגיות טחינה”

  1. הי עינת, האם להשתמש עם סטיביה באבקה במקום המייפל והסילאן? ואז מה היא הכמות?
    תודה

  2. הי… אני מהסה להיות ספוהטנית ולהכין ללא גלוטן וממה שיש בבית… אפשר במקום הקמח לשנות לכוס קורנפלור?

  3. אפשר לוותר על סירופ מייפל/סילאן או להחליף בסטיביה?ואם כן אז בכמה? והאם ניתן להשתשמ בקמח חומוס?

    • הי יסכה

      לגבי הסטיביה – לא יודעת. לא ניסיתי. אבל אני מניחה שכן
      לגבי הכמות – קשה לי לדעת בלי לנסות בעצמי.
      הייתי ממליצה לנסות את אותה הכמות

      לגבי קמח חומוס – גם, לא יודעת, כי לא ניסיתי

      אשמח לעדכון אם יוצא לך לנסות 🙂

    • הי יהודית
      לא השתמשתי בעצמי בקמח אורז, כך שאני לא יודעת איך הוא מתנהג במאפים
      את מוזמנת לנסות ולדווח לי 🙂
      אם את מחפשת להשתמש בקמח ללא גלוטן, נסי את "קמח תמי"

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רגע!

לא לשכוח את המתנה שלך

המדריך - מתחילים לאכול בריא ב-4 צעדים