מתכון לקציצות טופו טבעוניות

קציצות טופו טבעוניות

בערך 12 קציצות (תלוי בגודל)

מצרכים

חבילת טופו – 300 גרם
חופן פטרוזיליה/כוסברה קצוץ
3 בצל ירוק קצוצים (גם החלק הלבן)
2 כפות טחינה גולמית מלאה (רצוי אורגנית)
2 כפות רוטב סויה איכותי
1/2 כוס נבט חיטה או קווקר (או קמח עדשים/חומוס לגרסה ללא גלוטן)
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם (לטעום לפני שמוסיפים)

איך מכינים

למעוך את הטופו עם מועך תפוחי אדמה

לערבב בקערה את כל החומרים ביחד

להוסיף מלח פלפל ולערבב שוב

לטחון עם בלנדר מוט

לחמם תנור ל- 180 מעלות

ליצור קציצות או לביבות עם הידיים ולהניח על נייר אפיה

אפשר למרוח קצת שמן זית מלמעלה (לא חובה)

לאפות כ-15-20 דקות

67 תגובות על “מתכון לקציצות טופו טבעוניות”

  1. היי הכנתי בפעם עם הראשונה ויצא מעדן פעם ראשונה שהשתמשתי בטופו
    אבל בפעם השנייה היה להם ריח חמוץ כזה יש לך מושג ה זה יכול לנבוע?

  2. אני הכנתי ויצאו הרבה קציצות (עוד לא טעמתי, אבל זה נראה מעולה בינתיים).
    לדעתך אפשר להקפיא את הקציצות ולזרוק לתוך רוטב מוכן כשרעבים? או שאחרי הקפאה הן יתפרקו?
    מה לגבי להקפיא בתוך רוטב מוכן?

  3. הקציצות יצאו טעימות,למרות שהיתה לי פטרוזילה ושמתי פירורי לחם במקום הקוואקר.
    הבעיה היא המרקם,הוא משחתי בפנים ולא נגיס.זה קצת מבעס.יש מה לעשות?

  4. היי!
    חייבת לשבח את המתכון, יצא נהדר!
    אומנם טיפה יבש בהתחלה (גוש טופו שלא הכרתי עד היום + סחטתי אותו…) אבל טיפ טיפה מים פה ושם תיקנו הכל!
    בנוסף הכנתי אותן מעט יותר עבות אבל יצא מושלם, קריספי מבחוץ ונימוח מבפנים.
    שוב תודה!

  5. הכנתי היום לארוחת שישי, יצא מעולה! שלושת הילדים הבררניים אהבו מאוד ואפילו בעלי הסקפטי.. ממליצה בחום על המתכון, גם קל להכנה, גם נראה מצוין וגם טעיםםם. תודה עינת 🙂

  6. הכנסתי עכשיו לאפייה מנסה בלי שמן בכלל , הוספתי קצת מים לתערובת וגם שקדים במקום סויה הלכתי על רוטב טריקי זהו נראה איך יצא מהתנור. שנה טובה וטעימה

  7. הי, נראה נהדר !
    שתי שאלות:
    1.במקום להשתמש במועך תפו"א אפשר להשתמש במעבד מזון? מה עדיף?
    2.גם כשהייתי אוכל חיות (לצערי), לא הצלחתי לעשות רוטב עגבניות כמו בתמונה. זה רוטב עגבניות כמו של פסטה, או רוטב של רסק עגבניות?
    אם זה רסק אשמח לקבל מתכון, תודה 🙂
    3.אם אני רוצה לעשות קציצות ברוטב, גם אז לאפות? או לאפות פחות זמן ולהניח ברוטב את הקציצות שתתבשלנה?

    שוב, תודה רבה! 🙂

    • הי אור
      לדעתי אפשר להשתמש במעבד מזון, אבל אולי כדאי גם למעוך
      את הטופו בידיים אחרי מעבד המזון, על מנת שלא ישאר פירורים
      רוטב העגבניות שבתמונה אכן מרסק עגבניות, אבל אפשר להכין גם מעגבניות טריות
      מתכון לרוטב עם רסק – מטגנים בצל מוסיפים רסק וכמות שווה של מים, מערבבים
      מביאים לרתיחה, מוסיפים תבלינים, ומבשלים כ-15 דקות (אם רוצים רוטב דליל) או יותר אם רוצים רוטב סמיך
      רצוי לאפות את הקציצות לפני ההכנסה לרוטב על מנת שלא יתפרקו
      אני ממליצה לשמור את הקציצות בנפרד מהרוטב במקרר
      בהצלחה 🙂

  8. היי, עינת 🙂
    באיזה שלב מוסיפים את הקציצות לרוטב?
    זה בסדר להכניס אותן אחרי האפיה?
    והרוטב צריך להיות כזה חצי-מוכן כשמכניסים אליו את הקציצות, נכון? כלומר שהכל יתבשל ביחד…

    תודה!
    מיכל

    • הי מיכל
      הייתי נותנת להן להתקרר קצת ולהתייצב לפני הכניסה לרוטב
      הרוטב יכול להיות מוכן לגמרי כשמכניסים אותן
      הן לא צריכות הרבה זמן להתבשל ברוטב. רק לספוג טעמים
      בהצלחה 🙂

  9. אני משתגע לעשות קציצות טופו עם עדשים ירוקות תוכלי לעזור לי להבין אין לחבר בניהן 🙂 תודה מראש

    • הי מיכאל
      לא צריכה להיות בעיה
      פשוט לפורר טופו להוסיף עדשים מונבטות להוסיף ירק או שניים
      לדוגמא פלפל אדום וגזר, להוסיף תבלינים
      לטחון הכל יחד עם בלנדר מוט
      לוודא שהתערובת יציבה (לא רטובה מדי ולא יבשה מדי)
      ולאפות בתנור
      🙂

  10. קציצות נהדרות! זו תגובתי השניה לאחר פעם שניה שאני מכינה את הקציצות, עם תובנות נוספות…
    לפי דעתי בטיגון הן יוצאות קצת פחות טעימות, אבל בבישול בתוך רוטב זה באמת טעים, וכבר 2 חברים ביקשו את המתכון!
    מה שכן, לדעתי צריך יותר רוטב סויה ובכלל קצת יותר תיבול, או לחילופין (מה שלא ניסיתי), להשרות את הטופו באיזה רוטב טעים למשך כמה שעות, שיספוג טעמים, ואז לקצץ קציצות. נראה לי יכול להיות מעניין.
    וגם – מאוד מפתיע עד כמה העיסה נוח לעבודה ולא מתפרקת! בבישול כדאי להיזהר כשהופכים את הקציצות בתוך הרוטב, כי הן רכות, אבל אחרי שהן מצטננות ומגיעות לטמפרטורת החדר, יש להן גם אחרי בישול מרקם מעולה ולא מתפרק! תודה רבה (:

  11. וואלה יצא ממש ממש טעים !!

    אכלנו אני ובן זוגי, ועוד חבר- ושניהם אמרו שהקציצות דגים מעולות !!!!

  12. אוי, יצא נפלא!
    הוספתי גם שום וקצת יותר סויה והכנסתי לרוטב בלי אפיה לפני כן – לא התפרק ויצא בטעם שממש מזכיר קציצות דגים! אולי התיבול קשור… דווקא מגניב! 🙂 שאפו!

  13. עינת שלום… רציתי לשאול האם הוספת ביצה לתערובת תשפר את הקציצה? והאם ניתן להשתמש בבצל רגיל אם אין בצל ירוק? תודה רבה יום נעים

  14. איזה אתר מעולה!!!
    שמחה שגיליתי אותך, אכן מלכת הקציצות.. 🙂
    ושאלה ספציפית: איך עשית את הרוטב?
    תודה!

    • תודה רוני 🙂

      הרוטב הוא רוטב "פסטה" פשוט
      מאדה בצל בשמן עד ריכוך
      מוסיפה עגבניה קצוצה ורסק עגבניות בלי סוכר
      מוסיפה מים – כמות המים תלויה במידת הסמיכות שאוהבים
      מרתיחה. מוסיפה מלח פלפל, אפשר גם פפריקה חריפה או אבקת צ'ילי
      אפשר להוסיף שום כתוש
      בזיליקום טרי
      בקיצור, אפשר להשתגע 🙂

      בהצלחה!
      עינת

        • עינת יצא מדהים!!!
          לא היה בצל ירוק אז עשיתי עם פטרוזיליה והמון כוסברה.
          כוסברה גם ברוטב האדום והכל על אורז (עם בצל, עגבניות שרי ושמיר)
          וקיבלנו את אחת הארוחות הכיפיות ביותר שיצא לנו לאכול בזמן האחרון!
          אה, ופירורי לחם במקום נבט-חיטה.
          יחי הגיוון! 🙂

  15. אם עושים את הקציצות ברוטב עגבניות, אפשר לשים אותם ישר בתוך הרוטב או שחייבים לאםות אותם קודם??

  16. תודה רבה על המתכון! אפילו אחי, הקרניבור המושבע, אכל מהם בתיאבון ולא ניחש שהקציצות ברוטב עגבניות הן מסויה. (והוא אמר שיכחיש הכל אם אספר על כך למישהו…)!

  17. הכנתי אותם הבוקר שוב אבל הפעם עם חצי כוס קמח אורז מלא במקום נבט חיטה או קוואקר יצא מעדן עכשיו אכניס אותם לרוטב עגבניות

  18. עינת עינת פשוט יצא מעדן. הכנתי אותם ללא רוטב וכל כך טעים ונימוח בפה. בלנדר מוט חזק פשוט עושה את כל העבודה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רגע!

לא לשכוח את המתנה שלך

המדריך - מתחילים לאכול בריא ב-4 צעדים