ממרח חומוס זריז

ממרח חומוס זריז

כוס גרגירי חומוס מבושלים
2 כפות טחינה גולמית
מיץ מלימון שלם או חצי לימון – לפי הטעם
שן שום
מעט מים לפי הצורך
מלח
כמון (אופציונאלי)

מעבירים את כל המרכיבים למעבד מזון (אפשר בבלנדר או בלנדר מוט) וטוחנים עד לקבלת מרקם אחיד

אם העיסה יבשה מדי מוסיפים מים בהדרגה, כל פעם קצת, וממשיכים לטחון

עד שמתקבל המרקם הרצוי – אני אישית אוהבת את הממרח קצת גס, לא ממש משחתי

14 תגובות על “ממרח חומוס זריז”

  1. היי 🙂
    הכנתי כמות גדולה יחסית של ה״חומוס הזריז״
    וכיוון שאין בו חומר משמר הוא יכול להחמיץ לי תוך יומיים שלושה
    רציתי לדעת אם אפשר להקפיא את החומוס ( אחרי שכבר הכנתי)

  2. ממליצה לכולכם על גרגרי -חומוס של חברת -" יכין ",
    שעל הקופסא רשום למעלה בעיגול : ללא חומרים משמרים.
    מכיל "רק חומוס מים מלח, בלבד.
    סוף סוף מוצר טבעי, ללא חומרים משמרים.

    • שרון, גם אם אין בו חומרים משמרים
      ממש לא מומלץ להשתמש באוכל מקופסאות שימורים
      בדרך כלל, כשלא משתמשים בחומרים משמרים
      משתמשים בכמויות גדולות מאוד של מלח או שמן כמשמרים
      בנוסף, קופסאות שימורים מכילות ביספינול איי שהוא חומר מסרטן

  3. הי עינת,
    הבנתי שיש כמה זנים של גרגירי חומוס. האם את ממליצה על סוג מסוים או שכולם מתאימים להכנת ממרח חומוס?
    תודה,
    חגית

  4. לרונית שלום,

    להכנת ממרח חומוס זריז אפשר להשתמש עםגרגירי חומוס מוכן מקופסת שימורים???
    את גרגירי החומוס של סנפרוסט צריך לבשל לפני ההכנה,נכון??

    תודה ושבוע נעים
    רחל

    • הי רחל
      באופן עקרוני רצוי לא להשתמש בקופסאות שימורים
      מכיוון שהן מכילות ביספינול איי
      http://www.einatnutrition.co.il/?p=798

      את גרגירי החומוס שקונים מהקפאה אפשר לבשל
      ואפשר רק לחלוט במים רותחים
      כלומר – להוסיף למים רותחים, להרתיח שוב ולסנן

      בהצלחה
      עינת

  5. שלום רב,
    למה הכוונה: "כוס גרגירי חומוס מהקפאה"-לגרגירי חומוס של סנפרוסט ?
    בתודה מראש!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רגע!

לא לשכוח את המתנה שלך

המדריך - מתחילים לאכול בריא ב-4 צעדים