לביבות דלעת

לביבות דלעת

2 קוביות דלעת (בערך 1/2 קילו) – להסיר קליפה

בצל קצוץ

כף שמן זית

2 כפות פירורי לחם כוסמין

3 כפות קווקר עדין

2 כפות טחינה גולמית

מלח, פלפל, כורכום

מאדים בצל בשמן עד להזהבה (אש בינונית סיר מכוסה). מצננים.

מגרדים את הדלעת בפומפיה.

מערבבים הכל ביחד (רצוי בידיים), מהדקים, מכסים את הקערה ומכניסים למקרר לשעה-שעתיים.

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מרפדים תבנית בנייר אפייה.

יוצרים לביבות מהתערובת ומניחים בתבנית.

אופים כ-30 דקות, או עד שהלביבות מתחילות להשחים.

12 תגובות על “לביבות דלעת”

  1. היי עינת, אני כבר בישלתי את הדלעת ולא גרדתי אותה. מה לעשות? האם אפשר להשתמש בה ככה? ולמעוך אותה? יחד עם בטטה

  2. היי עינת,
    מתכון נהדר. מכינה את הלביבות לתינוקת בת 11 חודשים. הלביבות יוצאות רכות וטעימות! לא מוסיפה מלח וגם לא מוסיפה בצל ושמן.
    תודה רהה על המתכון!
    הכנתי כבר פעמיים ובטוחה שאמשיך עוד!
    האם זו הדלעת שעושה את המרקם כל כך רך ונעים או שאפשר לנסות את המתכון גם עם ירקות אחרים?

    תודה רבה!!!
    קלרה

  3. מה אפשר לשים במקום קוואקר, פירורי לחם וטחינה למי שלא אוכל זרעים? חמאת שקדים אולי או עדשים?

  4. יאמי, עכשיו יצאו מהתנור
    ולמרות שהייתי סקפטית (אלה הלביבות הטבעוניות הראשונות שהכנתי – ועוד אפויות!! )
    יצא טעייייים!
    תודה !

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רגע!

לא לשכוח את המתנה שלך

המדריך - מתחילים לאכול בריא ב-4 צעדים