תבשיל כתום של כוסמת בטטה, גזר ועדשים כתומות

תבשיל כתום של כוסמת בטטה, גזר ועדשים כתומות

חצי כוס כוסמת

חצי כוס עדשים כתומות

בצל קצוץ

בטטה קטנה חתוכה לקוביות קטנות

גזר גדול חתוך לקוביות קטנות

3-4 שיני שום קצוצות

כף שמן זית

מלח, פפריקה חריפה, כורכום

מבשלים את הכוסמת כמו פסטה – מרתיחים מים, מוסיפים את הכוסמת, מבשלים כ-15 דקות, עד שהכוסמת מתחילה להתבקע. מסננים ושוטפים במים קרים.

מבשלים את העדשים – שמים את העדשים בסיר עם מים ומביאים לרתיחה. מבשלים עוד 3-4 דקות לאחר הרתיחה. מסננים.

מאדים בסיר בכף שמן בצל בטטה גזר ושום, עם מכסה סגור. לאחר כ-15-20 דקות מוסיפים 2 כפות מים ואת התבלינים ומערבבים.

מערבבים הכל יחד – כוסמת, ירקות ועדשים.

מכסים את הסיר ומניחים בצד לרבע שעה.

25 תגובות על “תבשיל כתום של כוסמת בטטה, גזר ועדשים כתומות”

  1. היי עינת

    סיימתי הרגע את התבשיל
    טעים ופשוט להכנה
    אך כשבישלתי את הירקות בסיר נדבקו לתחתית
    האם להוסיף מים כבר בשלב הירקות לפני התבלינים והמים
    כמה מים להוסיף ? לפני ה2 כפות שמוסיפה אחר כך?
    תודה מראש.

  2. ממש ממש טעים!! ויחסית פשוט להכנה. כיף שיש מתכונים כאלה, במיוחד עם היתרון הבריאותי

  3. הי עינת,

    לאחר כרבע שעה של אידוי הירקות התרככו והתבשיל נהיה די עיסתי… זה אמור לקרות או שטעיתי בדרך?

    • הי דניאל, הכנתי את המתכון הזה לפני 5 שנים בערך, אז קשה לי לזכור 🙂
      אבל בתמונה רואים שזה לא עיסתי, אז משהו בדרך כנראה לא היה מדויק

  4. הי עינת,

    האם את יכולה לציין כמויות של תבלינים? אני די חדשה בתחום ולא יודעת להעריך , וגם האם זה יוצא חריף עם הפפריקה החריפה? יש לי בעיה עם תבשילים חריפים…

    תודה, ענת.

    • הי ענת, את הפפריקה החריפה את יכולה להחליף בפפריקה מתוקה
      לגבי כמויות – תתחילי מכפית מלח, ורבע כפית מכל אחד מהתבלינים האחרים

  5. נראה טעים.
    אני רוצה לנסות.
    אך לגבי זה:
    "מאדים בסיר בכף שמן בצל בטטה גזר ושום, עם מכסה סגור. לאחר כ-15-20 דקות מוסיפים 2 כפות מים ואת התבלינים ומערבבים."

    זה לא יישרף? אין נוזלים.

  6. שלום עינת,

    מה קרה למרשמים? בכולם מוסבר רק איך לבשל את הכוסמת ושום דבר על התוספות…..

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רגע!

לא לשכוח את המתנה שלך

המדריך - מתחילים לאכול בריא ב-4 צעדים