טריק – איך להפוך מנת ירק סתמית למנת אירוח חגיגית

אני אוהבת ירקות קלויים ומכינה לי 2 סוגים כל שבוע, לפחות.
אני מוסיפה אותם לסלט, או "סתם" אוכלת אותם ככה. זה טעים.

אבל כשבאים אורחים, אני אוהבת לשדרג את מנות הירק שלי בעזרת טריק פשוט מאוד

צפו בסרטון 🙂
יש כתוביות ללקויי שמיעה

המתכון המלא כתוב מתחת לסרטון

ראש כרובית (אפשר גם ברוקולי או בטטה או כל ירק אחר שנראה לכם מתאים)
3 חופנים של קשיו טבעי
מלח, פלפל שחור גרוס

מחממים תנור ל-250 מעלות
מפרקים את הכרובית לפרחים, ושוטפים
מניחים את הפרחים בתבנית על נייר אפייה
מפזרים מלח ופלפל ומכניסים לתנור ל-20 דקות או עד שהכרובית משחימה

מעבירים את הכרובית לתבנית קטנה יותר עם דפנות גבוהות
חשוב שהכרובית לא תהיה מפוזרת מדי, אחרת תצטרכו כמות גדולה יותר של קשיו

את הקשיו טוחנים עם מעט מלח ומים עד כיסוי פלוס קצת עד לקבלת מרקם חלק ככל האפשר
לא נורא אם נשארות חתיכות קשיו, זה מוסיף פריכות וזה טעים

מורידים את טמפ' התנור ל-200 מעלות
מוזגים את "שמנת" הקשיו מעל פרחי הכרובית
ואופים 20 דקות בתנור, או עד שהשמנת ממש מסמיכה

12 תגובות על “טריק – איך להפוך מנת ירק סתמית למנת אירוח חגיגית”

  1. היי עינת,
    הכנתי סוף סוף את ה"טריק" עם הכרובית והקשיו, זה יוצא טעים מאד, אך מתקתק למרות המלח והפלפל, איזה תיבול את מציעה כדי לעשות לו טוויסט לכיוון של טעים ולא מתוק ?

    תודה אפי

  2. עינת תשלחי לי בבקשה את שם המערבל הקטן בו טחנת את אגוזי הקשיו רוצה לקנות

    ליל מנוחה עדינה

  3. היי עינת

    בכל פעם מחדש אני מתפעלת מהמתכונים הנפלאים והפשוטים (כביכול) שלך

    ההסבר, צורת ההכנה וההגשה – אין מילים ככל כך ברור, כל כך נגיש

    שמחה שהכרתי אותך, שמחה על הסדנא שעברתי אצלך.

    יישר כוח, את נפלאה, מלאת ידע ורצון ללמד ולהעניק.

    ד.א. תתחדש על המערבל הבורדו של קיצ'ינאד – יפיפה.

    עדינה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רגע!

לא לשכוח את המתנה שלך

המדריך - מתחילים לאכול בריא ב-4 צעדים