קציצות אורז וסלק

קציצות אורז וסלק

36 קציצות

3.5 כוסות אורז ארוך מלא מבושל (כוס לפני בישול)
2 כוסות סלק חתוך לקוביות (סלק גדול)
2 בצלים קצוצים
פטרוזיליה קצוצה
2 שיני שום קצוצות
150 גרם טופו חתוך לקוביות
2 כפות שמן
מלח, פלפל שחור – לפי הטעם

מערבבים את כל הרכיבים בקערה
טוחנים עם בלנדר מוט עד לקבלת תערובת אחידה
מחממים תנור ל-200 מעלות
יוצרים קציצות ומניחים בתבנית על נייר אפייה
אופים 20 דקות, הופכים את הקציצות, ואופים 10 דקות נוספות

16 תגובות על “קציצות אורז וסלק”

  1. היי עינת,
    ניסיתי ויצא טעים מאד. שדרגתי עם קצת צנוברים.
    במקום מערבל יד השמשתי במעבד מזון. העיסה כנראה יצאה קצת רכה ולא הצלחתי להפוך בלי שתיהרס צורת הקציצה. השארתי קצת יותר זמן בתנור על חום נמוך. למרות האלתורים, יצא מעולה. תודה רבה,
    אורנה

    • להוסיף עוד אורז או דגן מבושל אחר
      או להוסיף קטניות מושרות או מונבטות
      או להוסיף קמח מכל סוג שהוא
      או להוסיף פירורי לחם

  2. הכנתי את הקציצות היום, הטעם היה מאד תפל (חסר תיבול במתכון?). תיקנתי תיבול אבל עדיין היה טעם ממש דומיננטי של בצל חי. היה אולי צריך לטגן אותו קודם?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רגע!

לא לשכוח את המתנה שלך

המדריך - מתחילים לאכול בריא ב-4 צעדים