אורז עם עדשים ואגוזים בתנור

אורז עם עדשים ואגוזים בתנור

חצי כוס אורז

חצי כוס עדשים ירוקות

בצל קצוץ

גזר מגורד

חופן אגוזים קצוצים

חופן שקדים קצוצים

כף שמן

מלח, פלפל, כמון

מכינים את האורז – מרתיחים כוס מים, ברתיחה מוסיפים מלח ואת האורז. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים 40 דקות

מכינים את העדשים – מרתיחים כוס וחצי, ברתיחה מוסיפים עדשים, ומבשלים 20 דקות, מסננים את הנוזלים שנשארו

מחממים תנור ל-180 מעלות

מאדים בצל בכף שמן עד להזהבה

מערבבים הכל יחד ומעבירים לתבנית אפיה

מכניסים לתנור  ל-30 דקות

לערבב כל 10 דקות בערך

🙂 יוצא קריספי וטעים

6 תגובות על “אורז עם עדשים ואגוזים בתנור”

  1. הי עינת, היצטרפתי היום… חיפשתי ברשת לקטנה קציצות עדשים, ונראה שעד שהיא תתעורר כבר לא ישאר 🙂
    שאלה קטנה וקטנונית (כי מה לעשות לא כולנו נולדנו מאסטר-שף) כשאת כותבת במתכון למעלה "תנור שחומם מראש"- לכמה מעלות את מתכוונת?
    תודה רבה
    שרית

  2. היי עינת
    אחרי ההמבורגר הנהדר שלך, שהכנתי אתמול.. ותמיר אכל ומאוד נהנה גם כן
    {את מקשרת ביננו?.. הוא פונה אליך בנפרד וכך גם אני..}
    אני רוצה להכין אורז עם עדשים בתנור, יש לי אורז מלא עגול ועדשים שחורות
    ושאלתי, האם לבשל עם התבלינים את העדשים{הכמון} או לצרפו לתבנית לפני שמכניסים לתנור?
    תודה נורית

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רגע!

לא לשכוח את המתנה שלך

המדריך - מתחילים לאכול בריא ב-4 צעדים