לביבות בטטה טבעוניות ממכרות

לביבות בטטה טבעוניות ממכרות

(16 לביבות)

2 בטטות בינוניות מקולפות ומגורדות
בצל בינוני קצוץ דק
3 חופנים קשיו – טחונים דק (אפשר להחליף בשקדים)
שן שום קצוצה (לא חובה)
שמן זית
כפית מלח
פלפל שחור גרוס – לפי הטעם
1/2 כפית כורכום, 1/2 כפית פפריקה חריפה

מטגנים את הבצל בשמן עד הזהבה
מוסיפים את השום, מערבבים במשך דקה, ומוסיפים את הבטטות
מערבבים, מוסיפים כמה כפות מים, מכסים ומבשלים 4-5 דקות. לערבב מדי פעם כדי שלא ידבק
מסירים את המכסה וממשיכים לבשל עד שהנוזלים מתאדים
מוסיפים תבלינים ומערבבים.

מניחים בצד לצינון

מעבירים לקערה, מוסיפים קשיו טחון, מערבבים ולשים עם הידיים

מחממים תנור ל-200 מעלות
יוצרים לביבות ומניחים בתבנית על נייר אפייה
מכניסים לתנור, אופים 20 דקות, הופכים את הלביבות ואופים 10 דקות נוספות

30 תגובות על “לביבות בטטה טבעוניות ממכרות”

  1. הי עינת,

    אנחנו לא אוכלים חלבון יחד עם פחמימה,
    יש תחליף שהוא לא חלבוני לקשיו..?
    הקציצות נראות פצצה ואשמח לנסות אותן!

    תודה!

    • הי זוהר
      בכל מזון צמחי יש גם פחמימות וגם חלבון. אז בלתי ניתן להפריד בין חלבונים לפחמימות.
      כשמדברים על הפרדה, מדברים בעיקר על מי שאוכל מזון מהחי – שהוא 80% חלבוני.
      בקשיו יש קודם כל שומן, אחר כך חלבון ופחמימה.
      בכל מקרה, לשאלתך, אפשר להחליף את הקשיו בקמח כלשהו, אבל התוצאה תהיה יבשה יותר, וכמובן בטעם אחר.
      לשיקולך 🙂
      בהצלחה

  2. הי עינת,
    האם אפשר לבשל את הבטטה ואח"כ למעוך לפירה ולהוסיף את שאר המרכיבים כפי שציינת?
    תודה

    • אפשר לנסות 🙂 לא ניסיתי את האופציה הזו, אז לא יודעת להגיד לך.
      אם את מבשלת את הבטטה במים, קחי בחשבון שחלק מהמינרלים עוברים למים והולכים לאיבוד.

  3. היי עינת, אשמח אם תוכלילהגיד לי מה הכמות של הקשיו (בגרם/כוסות) אחרי הטחינה. יש לי שקדים טחונים אבל לא בטוחה כמה זה 3 חופנים… תודה

  4. עינת המדהימה, תודה על הקציצות הנפלאות הללו!
    הכנתי לפסח (רק בלי שום) וכמעט זללתי את כולן לפני שהוגשו. הסועדים כמובן אכלו בהנאה והתלהבו. כל מתכון שלך שניסיתי היה טעים ולא מסובך. ישר כוח והרבה הצלחה! נדיה

  5. ענת יקירה הכנתי היום את לביבות הבטטה והקשיו ואני רוצה להגיד לך שיצאו ממש מעדן אפשר לאכול אפילו בלי אפיה ענת אין עלייך המתכונים שלך טעימים ופשוטים להכנה הרבה תודה וישר כח

  6. היי עינת! המתכון נשמע ממש מוצלח.
    אין לי בלנדר. אפשרי להכין את הקציצות גם בלי לקצוץ?
    תודה רבה 😉

  7. יעבוד גם בלי התבניות, כלומר האם מספיק יציב לשים על נייר אפייה או בתבנית זכוכית?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רגע!

לא לשכוח את המתנה שלך

המדריך - מתחילים לאכול בריא ב-4 צעדים