קציצות כוסמת ועדשים כתומות

קציצות כוסמת ועדשים כתומות

(20 קציצות)

כוס וחצי כוסמת ירוקה מבושלת
1/2 כוס עדשים כתומות יבשות (לפני בישול)
1/2 פלפל אדום קצוץ
בצל קצוץ
2 חופנים שקדים טבעיים
2 כפות שמן זית
מלח, פלפל שחור גרוס

טוחנים את השקדים לאבקה דקה
מבשלים את העדשים עד ריכוך

מערבבים הכל יחד וטוחנים עם בלנדר מוט

מחממים תנור ל-200 מעלות

יוצרים קציצות ומניחים בתבנית על נייר אפייה

אופים בתנור 20 דקות, הופכים את הקציצות ואופים 10-15 דקות נוספות

19 תגובות על “קציצות כוסמת ועדשים כתומות”

  1. בפעם הראשונה הכנתי לפי המתכון ויצא לי נחמד מבחינת המרקם אבל תפל בטעם. בפעם השניה הוספתי גזר וקישוא מגורדים ותיבול (ראס אל חנות וכמון) ויצא מעולה. תודה

    • הי ג'אנה. השקדים מוסיפים לקציצות קצת עסיסיות בגלל השומן שהם מכילים. אפשר לוותר עליהם, אבל לדעתי, זה יהפוך את הקציצות ליבשות. אם את מחליטה לוותר עליהם, הייתי מוסיפה איזשהו מרכיב "רטוב" וטיפה שומני, כמו טחינה למשל. בהצלחה 🙂

  2. הי יעל.
    בערך 3/4 כוס כוסמת יבשה. אני מבשלת אותה כמו פסטה: מרתיחה מים, ברתיחה מוסיפה מלח וכוסמת, מרתיחה שוב ונותנת לה להתבשל 15 דקות. אחר כך מסננת ושוטפת במים.
    מאמינה שאפשר להשתמש גם בכוסמת מונבטת. שווה לנסות 🙂

  3. מה הכמות של כוסמת ירוקה לא מבושלת? ואיך מבשלים כוסמת ירוקה?
    האם ניתן רק להשרות אותה 24 שעות ללא בישול?

  4. הי עינת,

    האם כמות הכוסמת של 1.5 כוסות היא נכונה, יצאה לי כמות ממש גדולה.
    עוד שאלה קטנה, מה אמור לחבר את כל החומרים אם אין ביצים, כדי ליצור את הקציצות, הן מתפרקות לי לחלוטין…

    אשמח לתשובה מהירה, כי החומרים כבר מוכנים…

    בתודה מראש,

    אדי

    • הי לילך
      קשה לי לדעת, משהו בטח השתבש
      האם התערובת היתה יבשה מדי או רטובה מדי כשהכנת את הקציצות ?
      אולי הן התייבשו בתנור ?
      או שהן התפרקו לפני הכניסה לתנור ?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רגע!

לא לשכוח את המתנה שלך

המדריך - מתחילים לאכול בריא ב-4 צעדים