קציצות פירה עדשים כתומות

קציצות פירה עדשים כתומות

3/4 כוס עדשים כתומות לפני בישול
2 בצלים קצוצים
2 גזרים קצוצים קטן או מגורדים
שן שום
כפית וחצי מלח
פלפל שחור גרוס
כף שמן

מבשלים את העדשים עד שהן ממש מתפרקות
מטגנים את הבצלים עד הזהבה קלה, מוסיפים כף מים, מערבבים, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר, וממשיכים לרכך את הבצלים כמה דקות נוספות
כשהבצלים מוכנים מוסיפים את הגזרים והשום ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-5 דקות

מסננים את העדשים מהמים, סוחטים היטב תוך כדי מעיכה והפיכתם לפירה ומעבירים לקערה
מוסיפים את הירקות והתבלינים ומערבבים
מצננים מעט

מחממים תנור ל-200 מעלות

יוצרים קציצות ומניחים בתבנית על נייר אפייה

אופים 20 דקות, הופכים את הקציצות ואופים 10 דקות נוספות

31 תגובות על “קציצות פירה עדשים כתומות”

  1. הי, רציתי לשאול בבקשה אם אפשר להכין מהקציצות תבשיל, כלומר קציצות ברוטב.
    (לפני או אחרי אפייה?)

    תודה לך

  2. היי ענת , אני רוצה להכין למחר ויש לי שאלה , האם העדשים לא הופכות ל״מרק עדשים״ ?

    • הי מיכל
      אז כנראה שזמן הבישול היה קצר מדי
      הם אמורים להתפרק בבישול, ואז תוך כדי סחיטה מהמים, הם ממש הופכים לפירה
      אוסיף את זה במתכון על מנת שיהיה ברור

      תודה !

  3. שלום לך עינת,
    נסיתי את המתכון שלך של קציצות פירה עדשים כתומות,
    הכנתי בדיוק לפי ההוראות ולא הצלחתי ליצור קציצות, הן לא התחברו לי עד שלא הוספתי כוס קמח כוסמין לתערובת לא היה אפשרות לחבר.
    אשמח לשמוע את דעתך.
    תודה רבה!

  4. היי עינת,
    האם יש הבדל בין העדשים הכתומות השלמות ומבריקות לבין הכתומות חיוורות? הכוונה מבחינה בריאותית והתאמה למתכונים שונים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רגע!

לא לשכוח את המתנה שלך

המדריך - מתחילים לאכול בריא ב-4 צעדים