לביבות פירה טבעוניות ללא גלוטן

לביבות פירה טבעוניות ללא גלוטן

כ-12 לביבות (תלוי בגודל שלהן)

5 תפוחי אדמה בינוניים (650 גרם)
כוס גרגירי חומוס מבושלים
מלח, פלפל שחור גרוס
2 כפות שמן זית איכותי
כורכום, פפריקה מתוקה

מבשלים את תפוחי האדמה במים עם מעט מלח עד ריכוך (כרבע שעה. לבדוק עם מזלג מדי פעם). מסננים.
מועכים עם מועך תפוחי אדמה, מוסיפים חומוס, תבלינים ושמן וטוחנים הכל עם בלנדר מוט.
אמורה להתקבל תערובת שממש מזכירה בצק דביק.
היא לא ככ נוחה לעבודה, אבל אפשר להתגבר על זה אם נותנים לתערובת להתקרר קצת ואם שוטפים את הידיים אחרי כל 2-3 לביבות

מחממים תנור ל-200 מעלות

יוצרים לביבות ומניחים בתבנית על נייר אפיה

אופים 20 דקות, הופכים את הלביבות ואופים 10 דקות נוספות

ואם לא בא לכם להכין לביבות, אפשר לאכול כפירה.
זה הפירה הכי טעים שאכלתי !

9 תגובות על “לביבות פירה טבעוניות ללא גלוטן”

  1. הי עינת
    ניסיתי את המתכון
    בתור פירה זה יוצא מאוד מאוד דביק
    לא היה חי נייר אפייה אז שמתי בתבנית סילקון של קאפקייקס
    לא יצא לי טוב. כאילו מסביב זה התקשה אבל בפנים נשאר פירה ולא טעים . תפוח אדמה לבד בלי כלום יותר טעים

    • היי. יכול להיות שזה בגלל התבנית של הקאפקייקס, כי היא עמוקה יותר. הלביבות הן שטוחות.
      לגבי הפירה, כן, כתבתי שהתערובת יוצאת במרקם של בצק דביק. זה לא אמור להיות במרקם של פירה רגיל, כי יש בו חומוס.
      אני ממליצה לנסות להכין שוב, הפעם כלביבות.
      אבל לא לצפות למרקם 'רגיל' 🙂
      בהצלחה

  2. הי עינת
    ניסיתי את המתכון
    בתור פירה זה יוצא מאוד מאוד דביק
    לא היה חי נייר אפייה אז שמתי בתבנית סילקון של קאפקייקס
    לא יצא לי טוב. כאילו מסביב זה התקשה אבל בפנים נשאר פירה

  3. המלצה: לבשל שן שום עם התפוא ולמעוך אותה יחד עם התפוא לפירה…מוסיף טעם
    החלפתי את גרגירי החומוס באפונה אבל אנסה גם עם חומוס

    תודה על המתכון 🙂

  4. היי,

    תודה על המכונים המעולים!

    2 שאלות- נראה לך שאפשר להחליף את תפ"א בקישואים\ דלורית?

    שנית, כשאת אומרת חומוס מבושל- את מתכוונת להשרייה של לילה ובישול?
    אשמח להסבר,

    תודה!

    • הי עינת
      תפוחי האדמה עשירים בעמילן שבעצם מהווה את הדבק ללביבות
      לדעתי לא יעבוד עם ירק שהוא מימי יותר כמו קישואים או דלורית
      אבל את בהחלט מוזמנת לנסות לדווח

      לגבי החומוס – כדאי להשתמש בחומוס שהשרית למשך 48 ובישלת במשך שעתיים
      אבל כדי לקצר תהליכים אפשר גם להשתמש בחומוס קפוא קנוי

      בהצלחה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רגע!

לא לשכוח את המתנה שלך

המדריך - מתחילים לאכול בריא ב-4 צעדים