לביבות בצל ופטריות

לביבות בצל ופטריות

(כמות ל-15 לביבות בערך, תלוי בגודל שלהן)
4 בצלים בינוניים קצוצים
2 סלסילות פטריות שמפיניון – קצוצות
200 גרם שקדים טבעיים
2 כפות שמן
מלח ופלפל לפי הטעם

מחממים את השמן במחבת ומאדים את הבצלים עד ריכוך
מוסיפים פטריות וממשיכים לאדות עד שהפטריות מתרככות
מעבירים את הירקות למסננת כדי להיפטר מהנוזלים שנשארו

טוחנים את השקדים במטחנת תבלינים או במעבד עד לקבלת אבקה

בקערה מערבבים את הירקות עם השקדים הטחונים
ומהדקים עם הידיים טוב טוב

מחממים תנור ל-200 מעלות

יוצרים לביבות ומניחים בתבנית על נייר אפייה

מכניסים לתנור ל-30 דקות
הופכים את הלביבות ואופים 10 דקות נוספות

40 תגובות על “לביבות בצל ופטריות”

    • הי אורלי
      לא ניסיתי עם אגוזים אחרים, כך שאני לא יודעת
      ולגבי כמות השקדים – היא קריטית להידבקות החומרים
      אז לא כדאי לשנות אותה

  1. תקשיבי עשיתי את הלביבות האלה ויצא פשוט טעים מאודדדד!!! גאוני. יש לזה טעם מלא ואני חושבת שזה יכול להוות בסיס גם לוג'י בורגר.
    תודה!!

  2. אני מכינה חלב שקדים ביתי. רציתי לדעת אם אפשר להשתמש בשארית של קמח השקדים שנותר לאחר סינון החלב או שזה פשוט יהרוס את המרקם ????

    • הי אתי
      מה שמאחד את הלביבות זה השומן של השקדים
      בשאריות מהחלב לדעתי אין מספיק שומן
      אבל לא ניסיתי בעצמי. לא ידוע לי.
      שווה לנסות 🙂

  3. יצא מעולה. הקרניבורים, הצמחונים והטבעונים ליקקו את האצבעות. תודה על המתכון.

  4. הכנתי ויצא נהדר, הטעם מעולה. הבעיה שהם התפרקו לי קצת.
    מה נראה לך שעשיתי לא בסדר? או מה את ממליצה להוסיף פעם הבאה כדי להדביק? כי אני על בטוח הולכת להכין את זה עוד פעם
    תודה

    • הי אפרת, אני שמחה לשמוע שיצא טעים 🙂
      יכול להיות שהסיבה שלא נדבקו טוב זה שהבצל והפטריות היו חתוכים לחתיכות גדולות?
      נסי לחתוך קצוץ יותר בפעם הבאה
      עדכני אותי איך יצא 🙂

  5. הכנתי עם באק צ'וי במקום פטריות. אדיר!!!!!
    ומתאים מאוד לתינוקות שרוצים להחזיק אוכל ביד אבל עדיין לא כל כך יודעים ללעוס.

    • אני מניחה שאפשר להחליף בקמח
      אבל צריך לקחת בחשבון שזה ישפיע על המרקם, ומן הסתם גם על הטעם
      מכיוון ששקדים מכילים שומן בניגוד לקמחים
      הכי טוב לנסות 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רגע!

לא לשכוח את המתנה שלך

המדריך - מתחילים לאכול בריא ב-4 צעדים