מאפינס שקדים

מאפינס שקדים

1/4 כוס חמאת שקדים ללא סוכר ותוספים
1/4 כוס מייפל אמיתי
3/4 כוס קוואקר עדין
1/3 כוס קמח כוסמין מלא
3/4 כפית מחוקה סודה לשתיה
100 גרם / 1/2 כוס רסק תפוחים ללא סוכר ותוספים
חופן שקדים קצוצים דק

בקערה מערבבים חמאת שקדים ומייפל
מוסיפים רסק תפוחים ומערבבים שוב

בקערה נפרדת מערבבים שקדים קצוצים, קוואקר, קמח וסודה לשתיה

מוסיפים את היבשים לרטובים

מחממים תנור ל-180 מעלות

מעבירים 2 כפיות מהתערובת לתבניות מאפינס

מכניסים לתנור ל-20 דקות

36 תגובות על “מאפינס שקדים”

  1. היי עינת,

    האם יש אפשרת להחליף את הסילאן וסירופ מייפל בהכנת מתוקים בריאים? אני סוכרתית ומוצרים אלו אסורים לי, בד״כ אני מסתפקת בלאכול פרי (גם לא כל פרי, תפוח, אגס, מעט תות שדה) לפעמים אני אוכלת תמר או משמש מיובש כדי לספק את רצוני למתוק, אבל אולי יש דרך אחרת?
    תודה

    • הי ז'וזט
      התחליפים היחידים הם ממתיקים מלאכותיים, שהם הרבה יותר מסוכנים מסילאן ומייפל.
      המאפים האלה די מאוזנים. יש בהם שקדים וקוואקר שממתנים את ההשפעה של הסוכר.
      נסי לאכול ולמדוד סוכר, ותראי איך הם משפיעים עליך
      בהצלחה

  2. שלום ענת
    מה אפשר לשים במקום חמאת שקדים?
    יש לי בבית חמאת בוטנים או שמן קוקוס או טחינה?
    תודה

    • הי שלומית
      חמאת בוטנים או טחינה יעבדו
      אבל אז המאפינס לא יהיו מאפינס שקדים 🙂
      אני ממליצה לנסות מתכון אחר שמלכתחילה מכיל ח.בוטנים או טחינה

  3. עשיתי, סוף סוף מאפה שלא מסבך אותי, לא מאיים עלי, ו-טבעוני.
    יצא טעים, אפילו לי, שלא מתעסקת עם בצק בד"כ, וכל כך פשוט וקל להכנה

  4. שלום עינת,
    חשפת אותי בבלוג שלך לעולם שלם, ונראה שלא כזה קשה כמו שנדמה לי להיות טבעונית. אז קודם כל תודה רבה!
    מלבד זאת, רציתי לדעת באיזה רסק תפוחים את משתמשת, והאם זה לא בעייתי להשתמש במוצר משומר?…
    תודה רבה לך שוב, וחג שמח!

  5. היי עינת,

    אתמול הכנתי שני מתכונים שלך, אחד עוגיות שקדים (ללא גלוטן) והשני היה המתכון הזה של המאפינס שקדים, פשוט מעדן, כל הבית ריח תפוחים.
    יש לי שאלה, אני רוצה להגיש את המאפין בחג, איך לשמור את המאפין? במקרר? או בקופסא אטומה על השיש?
    כמה זמן אפשר לשמור אותם?

    מאמינה שבהמשך אכין עוד כמה מתכונים שלך.

    חג שמח ושנה טובה,
    איריס חיים

    • תודה איריס 🙂

      הם בדרך כלל נשמרים עד שבוע
      רצוי לשמור אותם במקרר

      אבל כדי שיהיו טובים בחג, לדעתי כדאי להכין באותו יום
      או מקסימום יום לפני

  6. הי עינת, אני משערת שאפשר להכין את מתכוני המאפין שלך כעוגות?
    האם מומלץ להנמיך מעט את חום התנור כשאופים את זה כעוגה?

    • הי גלית
      אני לא בטוחה שכל מתכון של מאפינס אפשר להמיר לעוגה
      את חום התנור אפשר להשאיר איך שהוא, אבל לדעתי לעוגה צריך קצת יותר זמן
      30 דקות במקום 20
      תלוי באיזו תבנית את מכינה
      אחרי 20 דקות תבדקי עם קיסם אם העוגה יבשה, ואם לא, תוסיפי עוד 10 דקות
      ותבדקי שוב

  7. זה אחד המתכונים המוצלחים שלך!!! (ניסיתי כמה, אם כי אני נוטה לשנות חלק מהמרכיבים)

    לידיעתך אני עשיתי את זה מחצי קמח חומוס וחצי פתיתי קוקוס וחצי טחינה חצי חמאת שקדים ויצא מעולה…

  8. הי

    מתכונים מדהימים!! תודה על השיתוף!

    יש המלצה לתחליף לסירופ מייפל? אסור לי סוכר וגם תחליפיו…

    תודה רבה 🙂
    דפנה

    • תודה דפנה 🙂
      כל תחליף אחר יכיל סוכר
      כך שקשה לי לחשוב על תחליף ללא סוכר אם רוצים שהמאפינס יהיו מתוקים
      במה את משתמשת בדרך כלל באפייה?

  9. הי עינת

    את חושבת שבמקום לקנות רסק תפוחים אפשר לשים תפוח או שניים בבלנדר וזה יהיה אותו הדבר?

    תודה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רגע!

לא לשכוח את המתנה שלך

המדריך - מתחילים לאכול בריא ב-4 צעדים