(עוד) מאפינס חמאת בוטנים ובננה

(עוד) מאפינס חמאת בוטנים ובננה

המצרכים: (ל-12 יחידות)
¼ כוס חמאת בוטנים בלי תוספים
קצת פחות מ-¼ כוס סילאן ללא תוספת סוכר ותוספים אחרים
השלמה ל-1/4 כוס עם מייפל אמיתי
100 גרם רסק תפוחים ללא סוכר ותוספים
בננה בשלה (חשוב שתהיה באמת בשלה)
1/4 כוס מים
4 תמרים מסוג מג'הול – מגולענים
כפית חומץ תפוחים טבעי
כוס קמח מלא
כפית מחוקה סודה לשתיה (רצוי ללא אלומיניום)
בלנדר (או בלנדר מוט)
12 תבניות מאפינס מסיליקון

אופן ההכנה:
מערבבים חמאת בוטנים, סילאן, מייפל, רסק תפוחים וחומץ
טוחנים בבלנדר בננה + מים + תמרים, ומוסיפים לקערה
בקערה קטנה מערבבים קמח וסודה לשתיה לפיזור אחיד
ומוסיפים לקערה
מחממים תנור ל-180 מעלות
יוצקים את התערובת לתבניות מאפינס ומכניסים לתנור ל-20 דקות​

17 תגובות על “(עוד) מאפינס חמאת בוטנים ובננה”

  1. תודה על המתכון 🙂 האם אפשר להשתמש רק בסילאן ולוותר לגמרי על חומץ התפוחים?

    • החומץ עוזר לסודה לשתיה להתפיח, לא ניסיתי בלי. מוזמנת לנסות
      לגבי המייפל, אני מוצאת שהוא יותר קליל מהסילאן, ולכן אני שמה גם וגם
      מוזמנת לנסות בלי
      וכמובן לדווח לנו על התוצאות
      🙂

  2. מממ.. לא הספקתי לראות את התשובה שלך.. הוספתי חצי חבילה טופו וזה בתנור, מקווה שזה יצליח (:

      • עשיתי עם חצי כמות קמח שיפון וחצי קמח אורז מלא ויצא מצוין! האמת שאם זה היה רק עם האורז היה יוצא אפילו יותר טוב (יצא מעט דחוס).

        באופן כללי, יוצא לי הרבה לאפות עם קמח אורז מלא והעוגות יוצאות מאד מוצלחות. רק חשוב לשים לב שלפעמים הוא טחון גס עד כדי מרקם דומה לסולת. במקרים כאלה אפשר להשהות את הבלילה עם כל המרכיבים חוץ מהחומץ והסודה לשתיה למשך חצי שעה עד שעה כדי שיתרכך יותר, ואח"כ להוסיף אותם ולאפות. (אני מנפה את הקמח ואז משתמשת לאפיה במה שדק ולבישול דייסות בחלק היותר 'סולת')

        עינת יקרה! איזה מתכונים כיפיים!! ברוך ה' שזכינו בך!

  3. הי.
    אפשר לדעתך לעשות את זה כעוגה בתבנית אינגליש קייק במקום מאפינס?
    ואם כן האם לדעתך הכמויות האלו יספיקו?
    תודה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רגע!

לא לשכוח את המתנה שלך

המדריך - מתחילים לאכול בריא ב-4 צעדים