מאפה אורז וחצילים

מוסקה טבעונית

חציל גדול פרוס לפרוסות בעובי 1סמ

3/4 כוס אורז בסמטי מלא או פרסי מלא

גזר מגורד

קישוא מגורד

בצל מגורד

עגבנייה קצוצה

1 רסק עגבניות קטן (100 גרם) ללא סוכר (יש של הרדוף)

מלח פלפל

כף שמן זית

תבנית רחבה וגבוהה רצוי כזו שיש לה מכסה.

מחממים תנור לחום בינוני.

מניחים את פרוסות החציל בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מורחים מלמעלה כף שמן זית ואופים עד השחמה. מניחים בצד.

בתבנית אחרת, מסדרים חצי מכמות פרוסות החציל בתחתית התבנית.

בקערה מערבבים היטב אורז, ירקות, מלח, פלפל וחצי מקופסת הרסק ושופכים מעל שכבת החצילים.

מסדרים מלמעלה עוד שכבת חציל.

בקערה מערבבים את חצי קופסת הרסק שנותרה עם 2 כוסות מים ומעט מלח. מערבבים היטב ושופכים מלמעלה עד כדי כיסוי. אם אין מספיק נוזלים על מנת לכסות את הכל, אפשר להוסיף עוד מים.

מכסים את התבנית, ומכניסים לתנור שחומם מראש למשך כשעה או עד שכל הנוזלים נספגו.

16 תגובות על “מאפה אורז וחצילים”

  1. תודה על השיתוף.
    לא הבנתי מה מקומם של החצילים הקלויים במתכון, בתוך המוסקה.
    אסביר את עצמי:
    אם מלמטה שמים שכבת חצילים ,מעל את המוסקה ומעל עוד שכבת חצילים אז מה עושים עם החצילים הקלויים?
    -יכול להיות שהתבלבלתי, אך אשמח להסבר.

  2. אני מניחה שהתכוונת לשתי כוסות מים? ("בקערה מערבבים את חצי קופסת הרסק שנותרה עם 2 כוסות ומעט מלח) – אחרת איני מבינה כיצד האורז מתבשל…
    תודה

  3. לא כתבת כמה על כמה מעלות חום לשים.
    אני כבר שעה וחצי מבשלת את זה על 180 ועוד לא נגמרו המים.. :S

  4. האם כמות האורז היא לפני בישול?
    ולא ממש הבנתי לגבי שכבות החצילים, השכבה הראשונה במוסקה היא לא קלויה בתנור, אלא רק נאפית עם כל העסק?

    • הי הילה
      האורז הוא ללא בישול מכיוון שהוא מתבשל בתנור

      את החצילים קולים בתנור בנפרד לפני שמתחילים להכין את המוסקה

      קולים את פרוסות החציל בתנור ומניחים בצד
      אחכ מתחילים עם המוסקה – מניחים שכבת חצילים אחת, עליה את האורז ומעליו עוד שכבת חצילים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רגע!

לא לשכוח את המתנה שלך

המדריך - מתחילים לאכול בריא ב-4 צעדים