עוגיות/מאפינס טחינה טבעוניות

[CPD_READS_THIS] צפיות בפוסט

 

עוגיות טחינה מאפינס טחינה

 

 

1/4 כוס טחינה גולמית מלאה (השתמשתי בטחינה כהה במיוחד, שכתוב עליה "טחינה אתיופית משומשום מלא טרום מונבט")

1/4 כוס מייפל אמיתי

100 גרם רסק תפוחים

כוס קמח כוסמין מלא

כפית שטוחה סודה לשתיה

 

מערבבים טחינה ומייפל, מוסיפים רסק ומערבבים שוב

 

בקערה נפרדת מערבבים קמח וסודה לשתיה

ומוסיפים לרטובים

 

מחממים תנור ל-180 מעלות

 

יוצרים עוגיות (אני משתמשת במכשיר פלאפל כדי שיצאו שוות בגודלן)

מניחים בתבנית על נייר אפיה

ומכניסים לתנור ל-10 דקות

 

 

37 תגובות על “עוגיות/מאפינס טחינה טבעוניות”

  1. שלום ענית.אין לי רסק תפוחים, אבל יש לי הרבה תפוחים בבית. איך אפשר להכין רסק תפוחים לבד?

  2. הי עינת,
    1. הילד לא אוהב סילאן ולא מייפל, אני אנסה להחליף בדבש, האם לשים אותה כמות כמו שכתוב במתכון? (1/4 כוס…)
    2. האם אפשר להחליף את רסק התפוחים בביצים? אני יודעת שזה לא טבעוני… אני משתמשת בביצי חופש…
    אם כן, כמה ביצים?

    תודה!

  3. מצויין!
    עשיתי בלי מייפל ובלי סוכר,רק הוספתי עוד 2 כפות שמן.
    יצא טעם מצויין גם אם לא מתוק.יש טעם מיוחד של הקמח.

  4. הי עינת,

    תודה רבה על המתכונים שאת מפרסמת!
    הכנתי את עוגיות הטחינה לבת שלי בת 11 חודשים והיא מאוד אהבה (השתמשתי בסילאן במקום מייפל). הבעיה היא שהן מאוד מתפוררות – היא מנסה להחזיק אותן והן ממש מתפוררות לה ביד, ככה שיוצא שהיא מצליחה לאכול במקרה הטוב שליש מכל עוגייה…
    יש לך רעיון איך אפשר לעשות אותן פחות מתפוררות?

    • איזה כיף 🙂 תודה
      מאוד מוזר שהן מתפוררות, זכור לי שהן היו ממש נימוחות
      נסי אולי להוסיף עוד קצת רסק תפוחים. נגיד 50 גרם
      ותראי מה קורה
      מקווה שיצליח 🙂

  5. היי עינת! שמעתי שהטחינה האתיופית ממש טעימה, אפשר
    לדעת איפה משיגים?

  6. האם יש אפשרות להחליף את המייפל בדבש או סילאן? או ממתיק ממתיק מסוג אחר?
    תודה 🙂

  7. ממש קל להכנה עד לשלב הבצק, ממש דביק….
    יצא ממש טעים.
    כמה זמן אפייה למאפינס גבוהים בתבנית מיוחדת (כמו בצילום הימני)?
    תודה!!!
    בפעם הבאה אוסיף אגוזים ואולי אפילו חתיכות שוקולד מריר.

  8. שלום!
    ראשית, הכנתי את העוגיות והן יצאו מעולות אז תודה לך!
    שנית, בן זוגי מכור לפתי-בר לצד הקפה. הוא מאוד אוהב עוגיות שאפשר לטבול בקפה והן לא מתפרקות. ניסיתי כל מיני מתכונים בעבר ולא מצאתי משהו דומה. האם יש לך מתכון למשהו כמו פתי בר רק בריא?
    תודה רבה!

  9. קודם כל ישר כח על האתר!
    רציתי לשאול איפה את קונה רסק תפוחים, של איזו חברה את משתמשת.
    תודה

  10. נראה ממש טעים
    חבל שלא עשית וידיאו היה נראה עוד יותר פצצה איך שזה נראה פריך
    מה זה קמח קוסמין זה קמח רגיל לבן או מה זה

    • תודה ברק
      כוסמין זה סוג של דגן
      די קרוב לחיטה
      אני משתמשת בקמח כוסמין מלא, ולא לבן
      הוא הרבה יותר עדין (וטעים) מהחיטה
      והוא גם לא מהונדס גנטית, בניגוד לחיטה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רגע!

לא לשכוח את המתנה שלך

המדריך - מתחילים לאכול בריא ב-4 צעדים