קציצות טבעוניות מאורז אפונה והמוון בצל

[CPD_READS_THIS] צפיות בפוסט

 

 

כוס אורז מלא מבושל

חצי כוס אפונה קפואה מבושלת

בצל חתוך לרבעים

חבילת בצל ירוק (כ-10 דקים) שטופים וקצוצים גס

2-3 שיני שום

2 כפות טחינה גולמית

3 כפות שטוחות קוואקר עדין

מלח, פלפל, מעט אבקת צ’ילי

 

קוצצים במעבד או בבלנדר מוט : בצל, בצל ירוק, 1/2 כוס אורז, 1/4 כוס אפונה ושום ומעבירים לקערה

 

מוסיפים 1/2 כוס אורז, 1/4 כוס אפונה קוואקר, טחינה ותבלינים ומערבבים לקבלת תערובת אחידה

 

מערבבים היטב עם הידיים כדי שהתערובת תידבק

 

מחממים תנור ל-200 מעלות

 

יוצרים קציצות ומניחים בתבנית על נייר אפייה

 

מורידים את הטמפ' ל-180

 

ומכניסים את הקציצות ל-20 דקות

 

הופכים את הקציצות ומכניסים ל- 10 דקות נוספות

 

 

22 תגובות על “קציצות טבעוניות מאורז אפונה והמוון בצל”

  1. הי עינת

    הכנתי את הקציצות-רק שהוספתי במקום אורז תערובת מהחמין הצמחוני .יצא מדהים!

  2. הכנתי גם את אלו היום, יצא מצויין, תודה!
    בטעות הכנסתי את כל הכמות יחד למעבד המזון, אבל יצא טוב גם כך..
    השתמשתי בטחינה מתובלת (בפטרוזיליה) כי זה מה שהיה בבית,
    והוספתי גם כמה עלי נענע לתערובת, מוסיף המון לטעמי,
    אני כל כך אוהבת נענע, אני מוסיפה אותה לאחרונה להמון מאכלים 🙂

  3. היי עינת
    עשיתי את המתכון אבל לא מאפונה אלא מאפונה סינית עדינה כזאת שנשארה מאתמול.. יצא מעולה. תודה!

  4. היי עינת,

    כמה קציצות יוצאות מהכמות הנ"ל. בכלל, אשמח אם תרשמי במתכונים בהם זה רלוונטי כמה יחידות יוצאות. זה יעזור לי בחישוב כמה קציצות אני יכולה לאכול בארוחה.

    חוץ מזה, רציתי להגיד לך שהאתר שלך מקסים ומאד מעניין. הוא צבעוני ומלא תמונת מגרות.

    פנינה

  5. נשמע מגניב…בעיקר בשל העובדה שיש לי את כל המצרכים מוכנים !
    הולכת להכין…ואדווח !
    תודה לך עינת 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רגע!

לא לשכוח את המתנה שלך

המדריך - מתחילים לאכול בריא ב-4 צעדים