פשטידת כרוב וקישואים קלילה וטבעונית

[CPD_READS_THIS] צפיות בפוסט

 

 

2 קישואים שמנים

בצל

3 בצל ירוק

גזר מקולף

2-3 "פרוסות" כרוב לבן

מלח

כורכום

אבקת צ'ילי

כף שמן לאידוי

+ כף שמן לשימון התבנית

3 כפות קמח חומוס

2 כפות טחינה גולמית

 

תבנית מרובעת קטנה – 15סמ

 

קוצצים במעבד את כל הירקות

מעבירים למחבת עמוקה, מוסיפים כף שמן, ומאדים עד שהירקות מפסיקים להגיר נוזלים

(** אפשר לוותר על החלק הזה ולהשתמש בירקות כמו שהם.

אבל אם מוותרים, כדאי להניח את הירקות במשך חצי שעה/שעה במסננת,

ואז לסחוט אותם טוב מנוזלים **)

 

סוחטים את הירקות מהנוזלים שנשארו

מוסיפים תבלינים ומערבבים

מוסיפים קמח חומוס וטחינה ומערבבים

 

מחממים תנור ל-180 מעלות

 

מעבירים את התערובת לתבנית משומנת

ומכניסים לתנור לשעה

 

לבדוק עם סכין באמצע הפשטידה אם היא עדיין רטובה

אם כן, אפשר להשאיר בתנור (המכובה) 15-30 דקות נוספות

 

 

 

 

46 תגובות על “פשטידת כרוב וקישואים קלילה וטבעונית”

  1. הי ענת,
    אני רוצה להכין את הפשטידה, נראית לי טעימה מאוד..
    שאלה קטנה, תבנית של 15 ס"מ זה מאוד קטן… אני רוצה להכין תבנית גדולה יותר, מה לדעתך אני צריכה לעשות עם הכמויות? נניח לתבנית של קצת פחות מגודל A4?
    תודה רבה, והמתכונים שלך סוף… נהדרים ומעולים!!!
    חגית

    • הי ימית. קמח החומוס במתכון בעצם עושה את הפעולה שבדרך כלל ביצים עושות, ולכן אני לא בטוחה שהתוצאה שתתקבל תהיה דומה. אבל אני בעד לנסות ולבדוק 🙂
      לפני שאת מעבירה את התערובת לתבנית, תוודאי שהיא לא נוזלית מדי, ואם כן, תוסיפי עוד קמח
      בהצלחה

  2. עינת שלום מה הכוונה ״לקצוץ״ את הירקות לקוביות ? או פומפייה גסה/דקה אולי ״גפרורים". הכנתי את הפשטידה ויצאה מעולה בטעם,אך המרקם נראה לי דייסתי מידי ,אולי קצצתי קטן מידי ??

  3. האם ניתן להחליף את קמח החומוס בקמח תירס נניח?
    אין לי כרגע קמח חומוס בבית ואני ממש רוצה להכין את הפשטידה…

  4. היי עינת. האם צ'ילי חריף יהפוך את הפשטידה לחריפה לילדים? אולי יש לך רעיון לתבלין טחר במקומו?תודה מיה

  5. היי עינת,
    הכנתי את הפשטידה הזו, כי במקרה היו לי את כל המרכיבים!!
    הכפלתי כמויות, כי הכנתי את הפשטידה לארוע.
    נראה נהדר!! היא עוד לא מוכנה, אבל אני כבר מריחה שתצא פשטידה מדהימה!!
    רק דבר אחד, את אבקת הצ'ילי הוספתי ממש במתינות כי היה לי, לא אבקה אלא שבבים וטוב שכך. גם כך יצא די חריף!!

    • אם את אוכלת קטניות, אז אפשר להשתמש בקמח חומוס
      ואם לא, את יכולה לנסות קמח שקדים
      לא ניסיתי את שתי האופציות, אז לא יודעת איך ייצא 🙂

  6. היי עינת
    מה שלומך?
    האם אפשרי לשלב כרובית ובטטה בפשטידה?
    כלומר, בשילוב בטטה, האם צריך לאדות אותה קודם?
    או אפשרי לגרד או לקצוץ מאחר ואחרי כן עובדת תהליך של אפיה..
    את הכרובית אעביר אידוי
    תודה נורית

    • הי נורית
      את הבטטה את יכולה לגרד, אין צורך לאדות לפני
      את הכרובית לאדות, אבל לדאוג שכל המים יצאו ממנה, כי אחרת היא תרטיב את הפשטידה.
      תני לה "לשבת" במסננת לפחות איזה חצי שעה
      ואם את מועכת אותה לפירה, תמשיכי להוציא נוזלים עד כמה שאפשר
      בהצלחה 🙂

  7. שלום עינת.
    ראשית הפשטידה נראית נהדרת. מזמינה התנסות.
    רציתי לשאול אותך כתזונאית.
    האם את ממליצה לשלב קישואים חיים בסלט?
    מאחר והתחלתי בכך בשבוע האחרון,
    אינני רואה טעם המפריע.
    מהו הערך התזונתי שכדאי בכלל לשלבו?
    מיכל

  8. היי עינת
    הכנתי את הפשטידה ויצא מעולה !
    במקום קמח חומוס שמתי קווקר , קצת הגזמתי עם הכורכום (יצא צהוב )

    תודה נורית

  9. אהבתי מאוד את המתכון. פשטידת כרוב וקישואים היא הפשטידה המועדפת עלי. אגב תמונה מצוינת באיזו מצלמה צולמה התמונה?

    תודה רבה

  10. שלום עינתֱ!
    כתמיד אני נהנית לקרוא את החידושים באתר שלך. תודה על המידע לטבעונים. אני כבר די טבעונית כחמישה חדשים. מרגישה מצויין. השלתי מעלי כעשרה ק"ג. המידע שלך עוזר לי לתכנן נכון את הארוחות ולגוון את התפריט.
    הפשטידה נראית מצוין.בהחלט בא לי להכין אותה.
    – האם קמח חומוס הוא חלבון או פחמימה? והאם על כן הוא עדיף מקמחים אחרים שעשויים מדגנים? תודה רות.

  11. היי עינת, מה שלומך?
    אני ואמא שלי הכנו את הפשטידה הזאת היום לארוחת שישי והיא מדהימה 🙂
    עשיתי שינוי קל והוספתי גרגירי תירס מתירס חי שהורתח במים וגורדו ממנו הגרעינים.
    זה מוסיף המון ומשתלב נהדר.
    שלחתי תמונה לחברות שלי איך יצאה הפשטידה והן ישר אמרו שבטח שמתי בזה ביצים אז חייכתי ואמרתי שלא וכמובן שמתי לינק למתכון שלך :))

  12. היי עינת
    שמחה להתחיל לבשל לפי המתכונים שלך…
    אני צמחונית בתהליך טבעונות…לא פשוט עם ילדים…
    הפשטידה הזו נראית נהדר ממש קשה להאמין שאין כאן ביצים!!
    מה הסיבה להוציא את כל הנוזלים מהירקות? האם הפשטידה לא יוצאת יבשה?
    מאחר ואין ביצים ש"יחזיקו"אותה מה בעצם הופך אותה לפשטידה?

    חג שמח ותודה

    • הי יפעת
      שמחה לשמוע שאת בדרך לטבעונות 🙂

      מה ש"מחזיק" את הפשטידה הוא השילוב של הקמח והטחינה
      הירקות האלה מוציאים המון נוזלים, ואם לא סוחטים אותם
      כמו שצריך, הפשטידה תישאר רטובה מבפנים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רגע!

לא לשכוח את המתנה שלך

המדריך - מתחילים לאכול בריא ב-4 צעדים