קציצות גזר טבעוניות

[CPD_READS_THIS] צפיות בפוסט

 

 

250 גרם גזר

בצל קטן

בצל ירוק עבה

2 כפות קמח חומוס

2 כפות קוואקר עדין

2 כפות טחינה גולמית

מלח פלפל כורכום צ'ילי

 

קוצצים את הירקות בקוצץ ירקות

מוסיפים קמח קוואקר טחינה ותבלינים

מערבבים

אם רטוב מדי מוסיפים עוד קמח

 

מחממים תנור ל-180 מעלות

 

יוצרים קציצות ומניחים בתבנית על נייר אפייה

מכניסים ל-20 דקות

הופכים את הקציצות

ומכניסים ל-10 דקות נוספות

 

32 תגובות על “קציצות גזר טבעוניות”

  1. הי עינת. אני בדיאטה שבה יש להימנע משום ובצל. המתכון הזה יצליח בלי בצל? יש לך רעיון לקציצות טובות או פשטידה בלי שום ובצל?

  2. שלום עינת,

    ט ע י ם. תודה עבור מתכון שקל להכינו. טיפה שיניתי,השתמשתי בקמח מלא, מעט פירורי לחם וגרדתי הבצל על פומפיה ובתוספת כפית שמן זית. אפיית הקציצות לעומת טיגונן, נוחה.

  3. מתכון מצויין. הקציצות נטרפו בעודן חמות. מרחתי את נייר האפיה ב-1 כף שמן זית ואת הקציצות עצמן בכף נוספת – הוסיף ארומה

  4. שלום עינת
    אומנם הטעם מצויין אך הקציצות מתפרקות (ועבדתי לפי השלבים). האם עדיף לטחון הכל יחדיו עד לקבלת מרקם של פירה או שאין צורך? הדבר קרה לי גם עם פשטידת הדלעת שהייתה בתנור מעל שעה ועדיין לא ״התאחדה״.
    יום טוב:) 

    • הי אורית
      מאוד מוזר, לי לא התפרקו
      כשהכנת את הקציצות שמת לב האם התערובת רטובה או יבשה מדי?

      צריך לשים לב לזה לפני שיוצרים קציצות, ואז אפשר עוד לשחק עם הכמויות של החומרים היבשים או הרטובים
      אם רטוב מדי, אפשר להוסיף קמח, אם יבש מדי אפשר להוסיף עוד טחינה או אפילו עוד ירק (לדוגמא, בצל או קישוא)

      (כנל בפשטידות)

  5. הכנתי ויצאו מאד מאד טעימות.
    תודה על המתכון הטבעוני הזה ,
    כי אני הכנתי בדומה לו אך עם ביצים ושמן.
    אני השתמשתי בקמח מלא במקום קמח חומוס שלא היה לי בבית.
    שאלות:
    1 . הקציצות די מתפרקות. יש לך מושג למה?
    2 . למה הכוונה בכתיבתך לצ'ילי? האם יבש? לא חריף מדי לכך?

    • הי מיכל
      שמחה שאהבת 🙂

      אין לי מושג למה התפרקו הקציצות, לי לא התפרקו
      האם התערובת יצאה יבשה מדי לפני שהכנת קציצות?

      לגבי הצ'ילי – מדובר באבקת צ'ילי (כמו פפריקה חריפה)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רגע!

לא לשכוח את המתנה שלך

המדריך - מתחילים לאכול בריא ב-4 צעדים