כדורי "שוקולד" – או עוגה שהתפרקה

[CPD_READS_THIS] צפיות בפוסט

 

 

מה עושים עם עוגה שהתפרקה?

כדורי "שוקולד"

===============================================

כשהוצאת את העוגה מהתנור היא התפרקה לגמרי

אז ריסקתי אותה בבלנדר לפירורים והכנתי כדורי שוקולד

===============================================

המתכון המקורי – עוגת בוטנים חרובים אגוזים

 

1/4 כוס חמאת בוטנים

1/4 כוס סילאן טבעי

50 גרם אגוזי מלך טבעיים (לא קלויים)

1/2 כוס קמח כוסמין מלא

2 כפות אבקת חרובים טבעית

1/2 כוס רסק תמרים (הסבר למטה)

כפית סודה לשתיה

קורט מלח

תבנית אינגליש קייק

 

טוחנים את האגוזים הכי דק שאפשר

בקערה מערבבים קמח, אבקת חרובים, סודה לשתיה, אגוזים ומלח

בקערה נפרדת מערבבים ח.בוטנים, סילאן ורסק תמרים

מוסיפים בהדרגה את היבשים לרטובים עד לקבלת תערובת אחידה

 

מחממים תנור ל-180 מעלות

 

מעבירים לתבנית

 

מכניסים לתנור ל-30 דקות

 

===============================================

 

כוס רסק תמרים –

11 תמרים

מים לכיסוי התמרים

להניח לחצי שעה

 

לטחון בבלנדר עד לקבלת מחית אחידה

 

במתכון השתמשתי בחצי כמות ( חצי כוס )

את היתרה הקפאתי לגלידה 🙂

 

===============================================

 

 

 

 

6 תגובות על “כדורי "שוקולד" – או עוגה שהתפרקה”

  1. שלום עינת.
    השאלה שלי היכן קונים קמח כוסמין (שמתי לב שאת מישתמשת בזה הרבה) והיכן קונים אבקת חרובים? ושאלה אחרונה… אם אני מכינה עוגה או עיגולים קטנים כמו אלה… כמה אני יכולה לאכול מיזה????? אני לא אוכלת סוכר כבר חודש ואני מפחדת לאכול אפילו את זה.
    תודה מראש על התשובות.

    • הי דבי
      גם קמח כוסמין וגם אבקת חרובים אפשר להשיג בכל חנות טבע

      אני אוכלת 2 כדורים כאלה או פרוסת עוגה או 2 עוגיות ביום
      זה מספיק, וזה עונה על הצורך למתוק
      (כמובן בהנחה שהתפריט שלך מאוזן)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רגע!

לא לשכוח את המתנה שלך

המדריך - מתחילים לאכול בריא ב-4 צעדים