פלאפל אפוי – גירסה2

[CPD_READS_THIS] צפיות בפוסט

 

 

פלאפל אפוי

14 פלאפלים קטנים

 

3/4 כוס גרגירי חומוס שהושרו לפחות 24 שעות (1/4 כוס לפני השריה)

2 בצל ירוק קצוץ

3 שיני שום קלופות

חופן פקאנים

2 כפות שטוחות קמח חומוס

1 כפית מלח

1/2 כפית כמון

מעט אבקת צ'ילי או פפריקה חריפה

כ- 1/4 כוס מים קרים

כף שמן זית למריחה

 

טוחנים את החומוס הבצל והשום ומעבירים לקערה.

מוסיפים קמח ותבלינים ומערבבים היטב.

מערבבים היטב לכדי עיסה תוך כדי הוספת מים בהדרגה.

מכסים את הקערה ומעבירים למקרר לשעה-שעתיים.

 

מחממים תנור ל- °180.

 

מכינים קציצות ומניחים בתבנית על נייר אפייה.

מורחים מלמעלה מעט שמן

מכניסים לתנור ואופים כ- 20-30 דקות או עד שהחלק העליון מושחם טיפה.

 

 

 

14 תגובות על “פלאפל אפוי – גירסה2”

  1. היי עינת שאלה אולי קצת מוזרה..:)במתכון כתוב חומוס שהושרה..האם לא צריך לבשל אותו?אלא להשתמש בו כך רק אחרי השריה של 24 שעות..? תודה 🙂

  2. שלום ענת,
    נקרא טעים ומבטיח. שתי שאלות: 3/4 כוס(גרגרי חומוס) ו – 2 כפות (שטוחות קמח חומוס) = 180 מ"ל ו – 30 מ"ל ? במקום חופן פקאנים אפשר לשים קמח או פרורי לחם או אורז? תודה.

    • הי דליה
      מצטערת, לא שקלתי. וזה גם לא ככ קריטי. זה לא כמו בעוגות 🙂
      אפשר להחליף את הפקאנים. אבל קחי בחשבון שיצא מרקם אחר, ואני מניחה שגם טעם שונה.

    • הי יואב
      אפשר למצוא קמח חומוס כמעט בכל סופר
      בדרך כלל הוא יהיה באזור של מוצרים ללא גלוטן
      אם אין, אפשר להשתמש בקמח רגיל
      בהצלחה ודש 🙂

  3. נישמע טעים, אבל האם זה לא יוצא יבש? והאם אפשר להכין מראש להשאיר במקרר ולחמם שוב?
    תודה

    • הי רות
      לא יוצא יבש בכלל
      העיסה אפילו היתה רטובה קצת
      אם יוצא לך יבש, את יכולה להוסיף עוד קצת מים או אפילו טחינה גולמית
      בהחלט אפשר לשמור במקרר – זה מה שאני עושה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רגע!

לא לשכוח את המתנה שלך

המדריך - מתחילים לאכול בריא ב-4 צעדים